Zdravlje

Direktno.rs

27. 02. 2023. 14:32 3

Voditeljka ugostila muža u emisiji: Smršao 20 kg

Emisiju "RTS ordinacija" vodi Marija Popović, a suprug joj je poznati novinar takođe na Javnom servisu. Međutim, u emisiji o zdravlju ugostila ga je pošto je uspeo da oslabi 20 kilograma.

Evo kako se ugojio, kako uspeo da oslabi i kako je pobedio insulinsku rezistenciju.

- Kad sam imao 97 kilograma, niko mi nije prišao da mi kaže da nešto nije u redu sa mojim zdravljem. Sada, kad imam 20 kilograma manje, prilaze mi i pitaju da li sam bolestan.

Ovim rečima svoju priču o zdravlju počinje Milan Popović.

- Bio sam fanatični pušač, pušio sam 2,5 pakle dnevno i onda rešio da ostavim duvan - počeo je Milan.

- Tada nisam znao šta da radim kad sam gladan i kilogrami su počeli da se skupljaju malo-pomalo.Sve se skupljalo - nespavanje, posao, stres, stalna putovanja. Verovatno je sve to dovelo do nagomilavanja kilograma, a onda su se pojavili i drugi simptomi koje nisam umeo da prepoznam. Pre sedam-osam godina nisam znao da prepoznam zašto se hvatam za vodu više nego drugi, zašto mi se suše usta, zašto osećam glad na sat - sat i po - priča Milan.

Pojavila se hipertenzija.

- Organizam se ponaša kao konj u galopu, uđem negde gde mi ne prija, počne srce da mi lupa. Moj kardiovaskularni sistemm, koji mi je bio najjača karika, postao je problematičan - objašnjava voditelj.

- Počeo sam da potežem za pivom koje mi je bilo najmanje omiljeno piće. Tako se posumnjalo da organizam traži ubacivanje šećera, a ne alkohol.

Analizom je otkrivena insulinska rezistencija. Milan je dobio lekove koji su mu pomagali da prebrodi napade neizdržive gladi, a ishranu je promenio.

Izbacio je hleb i kaže da otad bolje oseća ukus mesa i salate.

- Takođe, u kuću ne unosimo sokove, ni gazirane ni negazirane ni ceđene, jer imaju veoma mnogo šećera - kaže Milan.

- U našoj kuhinji je to jednostavno - boranija na seljački način je odlična, pasulj takođe. Nikad ne mešam proteine sa proteinima - ako jedem meso, jedem samo meso, a ne i jaja ili sir uz njega.

- Slatkiše ne jedem barem dva sata posle glavnog obroka da mi ne bi trulila hrana u crevima - objašnjava voditelj.

- Da nisam imao lek i savet da se krećem, ne bih mogao da izdržim napade gladi - veruje on. Takođe je ubeđen da bi danas imao dijabetes tipa 2 da nije radio posao koji uključuje mnogo kretanja i fizičkog rada.

- Sada imam kilažu kao kad mi je bilo 17-18 godina - srećan je Milan.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati