Zdravlje

24. 07. 2022. 13:20 0

9 načina da se rešite anksioznosti

Normalno je da brinete o budućnosti. Normalno je da vas zabrinjavaju problemi u kojima se trenutno nalazite. Strah je koristan, ali nije produktivan. Zbog svega toga vam donosimo devet načina da prevaziđete anksioznost.

1. Prihvatite stvarnost

Živimo u veoma promenljivom svetu. Čak i najsloženiji planovi mogu se srušiti u tren oka. Ako naučite da prihvatite nestalnost stvarnog sveta oko sebe, tada će vam biti mnogo lakše da živite.

2. Živite u sadašnjosti

Možete prestati da brinete o budućnosti živeći u sadašnjosti. Strah je nešto što se dešava jer mislimo da bi možda sutra moglo doći do problema. A možda tog problema neće ni biti.

3. Napravite plan delovanja

Problem nepotrebnih briga možete rešiti jednostavno tako što ćete napraviti plan delovanja. Da biste postigli ovaj cilj, morate razmisliti o jasnom planu akcije. Navedite zadatke potrebne za postizanje ovog cilja.

4. Mislite pozitivno

Odbacite svu negativnost i počnite da živite u pozitivnom. Namerno izbacite loše misli iz glave i verujte u sebe. Postavite se na pozitivne emocije i vaš život će se promeniti na bolje!

5. Odredite prioritete

Odlučite se o prioritetima i bavite se svakim pojedinačno. Steknite naviku da zapisujete sve što radite za taj dan. Na ovaj način će doći do manje iznenađenja.

6. Preduzmite akciju

Samo briga neće rešiti sve vaše probleme, pa pokušajte da se oslobodite brige i preduzmete akciju. Isplanirajte svoj dan po satu i ne ostavljajte ni minuta da brinete. Svoje probleme rešavajte dosledno i kako se pojave. Pokušajte da racionalno organizujete svoj dan i ne ostavljajte ni sekundu za beskorisne brige.

7. Vodite dnevnik

Misli su uvek veoma apstraktne i ponekad veoma teške za razumevanje. Često odvlače pažnju sa važnih stvari i vode vas u potpuno nepotrebnom pravcu. Zapišite svoje misli, time ćete ih konkretizovati i pojednostaviti. Ovo će vam pomoći da se nosite sa mnogim glavnim problemima u vašem životu.

8. Samo razgovarajte sa nekim

Odlično je ako imate sa kim da podelite svoja iskustva. Uverite se da osoba sa kojom razgovarate razmišlja razumno i da sama nije hronično uznemirena. On će vam pomoći da sredite sve svoje misli i pronađete izlaz iz situacije.

9. Radite opuštajuće vežbe

Vežbe disanja, joga, vežbanje, masaža su samo neke stvari koje vam mogu pomoći.

Naučite da razmišljate trezveno i oslobodićete se glupih nepotrebnih briga.

Mnogi ljudi pate od hronične anksioznosti. Ovi saveti vam mogu pomoći da rešite ovaj problem. Ako znate bilo koji drugi način da se nosite sa stalnim brigama, podelite sa nama!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati