Zdravlje

Direktno.rs

30. 09. 2021. 16:25 0

Masaža protiv glavobolje: Određene tačke čine čuda

Glavobolje mogu biti zaista uznemirujuće, a uzimanje lekova protiv bolova nije jedino što vam može pomoći. Masiranje delova glave, lica i vrata ublažiće vaš bol.

Nije tajna da pravilna masaža opušta napete mišiće i smiruje bol. Međutim, uglavnom ga povezujemo sa kičmom. Isto se odnosi i na bol u drugim delovima tela, uključujući i glavu. Akupresura je metoda pritiskanja tela na određenim mestima i dolazi iz tradicionalne kineske medicine, a danas je poznata i priznata u celom svetu.

U mnogim slučajevima masaža može biti alternativa lekovima protiv bolova, posebno kada je u pitanju glavobolja. Ipak, u slučaju dugotrajnih bolova i uznemirujućih simptoma, preporučujemo da posetite lekara koji će ukazati na uzroke i mogućnosti lečenja.

Bol u prednjem delu

Kažiprstom i srednjim prstima obe ruke kružnim pokretima masirajte tačku iznad obrva. Ne pomerajte se, samo pritisnite i masirajte spolja ka unutra pet minuta.

Sinusni bol

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Uništitelj

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati