Zdravlje

Direktno.rs

05. 04. 2021. 17:29 2

Rođen dečak sa trostrukim genitalijama: Lekari u čudu

Dečak iz Iraka ispisao je istoriju nakon što je postao prvo dete na svetu koje se rodilo s tri penisa, kako piše u izveštaju lekara.

Stanje koje dečak ima naziva se trifalija i – kao što smo već istakli – nikad pre nije zabeleženo!

Lekari iz Kurdistana objavili su svoj izveštaj o slučaju u medicinskom časopisu “International Journal of Surgery Case Reports”, navodeći da je neidentifikovanom detetu tek u trećem mesecu otkriveno ovo neobično stanje.

Samo jedan penis ima ‘glavu’

Nije sasvim jasno zašto odmah nije detaljno pregledano, ali roditelji, iz grada Duhok, doveli su sinčića u bolnicu jer je imao oteklinu u skrotumu i “dve izbočine”. Ili su oni barem tako mislili. Detaljnim pregledom lekari su otkrili da je dečak zapravo imao dva penisa dužine dva centimetra i jedan dug jedan centimetar.

Međutim, mališanovi penisi nisu radili poput funkcionalnih organa, jer nisu imali uretru iz koje bi mokrili i nije odmah bilo jasno da li su povezani s dečakovim reproduktivnim sistemom. Prema izveštaju, samo je jedan od dodatnih penisa imao “glavu”, prenosi LADbible.

Lekari nemaju objašnjenje

Ovo stanje toliko je retko da se događa jednom u pet ili šest miliona porođaja i često postoje značajne razlike od slučaja do slučaja. Prvi put je ovako nešto zableženo davne 1609. godine. Međutim, za sve to vreme nijedno dete nikada nije bilo rođeno s tri penisa.

Zabeleženo je oko 100 slučajeva u kojima su se dečaci rodili s dva penisa, a u nekim od tih slučajeva oba organa su funkcionisala. U Indiji se tvrdilo da je rođen dečak s tri penisa i bez anusa, ali to nikad nije zapisano u medicinskom časopisu i stoga ne može da se proveri.

Tim iz Iraka rekao je da u ovom slučaju dečaku nisu otkrili druge zdravstvene probleme, a istraga je otkrila da tokom trudnoće nije bio izložen alkoholu ili drogama. Dakle, ni lekari nemaju pojma kako se ovo dogodilo, prenosi net.hr.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Gotove za tili čas

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati