Zdravlje

Direktno.rs

18. 07. 2020. 12:21 1

Saveti za ublažavanje crvenila i akni od MASKI

Zaštitna maska deo je naše svakodnevice na koju jednostavno moramo da se naviknemo. Crvenilo i akne mogu biti nuspojava, ali za to postoji rešenje, kažu stručnjaci.

Zaštitna maska za lice postala je neizostavan deo naše svakodnevice. Iako nisu najudobinije na licu, izuzetno je važno pridržavati se epidemioloških mera i nositi ih u skladu sa pravilima.

Jedini problem je što zatvaraju lice i mogu izazvati probleme poput crvenila i akni. Međutim, ovo nije nerešiv problem, pa su dermatolozi pružili savete kako bar delimično sprečti pojavu sitnih nepravilnosti na licu ili ublažti postojeći problem, piše "Byrdie".

Akne se mogu pojaviti na delu koji pokriva maska, samim tim lice je onda  “zatvoreno“, a vlažna podloga je idealna za razvoj bakterija, pa pojava akni nije neuobičajena, posebno kod onih koji nose maske od teškog materijala.

Iz tog razloga, najbolje je izbegavati nanošenje pudera, kao i sve proizvode koji bi mogli da pomognu nastajanju akni i drugih problema na koži. 

Prvi, najvažniji, korak je nežno čišćenje lica kako bi se sprečila iritacija kože, a dermatolozi takođe preporučuju korišćenje sredstva za čišćenje lica na bazi kiseline kako bi ste dubinski očistili pore od bakterija.

Stručnjaci su za preporučili sredstvo za čišćenje sa alfa ili beta hideokiselinama, poput glikolne ili salicilne, koje su dobre za akne. Zatim, da biste sprečili crvenilo, najbolje je očistiti područje na kojem se maska nalazi preko dana, uz pomoć antibakterijskog tonera koji se nanosi jednom ili dva puta dnevno. 

Nakon čišćenja lica, vreme je za hidrataciju, i treba birati proizvode koji će koži pomoći da ostane čvrsta čak i pored stalnog pranja i čišćenja. Naravno, ne zaboravite na kremu sa zaštitnim faktorom koja nije neophodna tokom cele godine, posebno u letnjim danima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati