Zdravlje

Direktno.rs

12. 07. 2020. 11:00 0

IMA NADE Devojčica (4) ne može da jede, izgleda kao beba

Mala Bela Kole (4), ima redak genetski poremećaj koji doktori nikada ranije nisu videli. Devojčica nije u mogućnosti da jede, jer sve povrati.

Zbog ovog poremećaja doktori su morali da joj ugrade cev koja joj prolazi kroz creva do stomačića. Zahvaljujući toj spravi Bela se tokom noći hrani, ali hrana u ovom obliku joj ne pruža dovoljno hranjivih materija, pa zato devojčica ima samo deset kilograma i može da nosi odeću namenjenu za decu od godinu dana.

Bela ima i mlađeg brata Tedija (1), a njeni roditelji često moraju da ispravljaju prolaznike i poznanike da deca nisu blizanci i da između njih ima dosta godina razlike.

Filipa, Belina majka, kaže: "Ona je svesna da nije kao ostala deca. Zna da ostali nemaju crevo i zna da ostali četvorogodišnjaci mogu da jedu čvrstu hranu."

Zbog poremećaja devojčica povraća svako jutro i svako veče, njeni roditelji govore da su navikli na ovo i već su se adaptirali na ovaj način života.

- Slavila je rođendan prošle nedelje, da li znate koliko je tužno slaviti dečiji rođendan bez torte - rekao je njen otac za "Metro.co.uk".

Rođena je carskim rezom, a imala je skoro dva kilograma, jer je prestala da raste u 37 nedelji.

Šest nedelja posle rođenja Bela je počela da odbija svaku formu hrane, stalno je povraćala mleko, pa su je roditelji odveli kod doktora.

Nikom u bolnici nije bilo jasno zašto se to dešava, pa su preventive radi ugradili crevo, ali devojčica je i dalje povraćala više puta dnevno. Neki stručnjaci veruju da je njen želudac postao preosetljiv zbog stalnog povraćanja i apeluju da joj je potrebna operacija što pre, inače će biti nemoguće da se prebaci na pravu hranu.

Roditelji su se obratili dečijoj fondaciji i trude se da skupe 39.000 evra kako bi Bela mogla da dobije još jedno crevo koje će joj pomoći da bolje unosi hranu i zadržava je u sebi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati