Poznati

Direktno.rs

03. 04. 2022. 09:00 0

Na rođendan Živića njegova predstava na sceni

Na rođendan glumca Marka Živića, šest meseci od njegovog preranog odlaska, predstava "Let iznad kukavičjeg gnezda" biće ponovo odigrana na sceni Beogradskog dramskog pozorišta 4. aprila.

Biće to 210. izvođenje ovde već čuvene predstave, ali prvo bez Živića koga će u ulozi Martinija zameniti Mladen Sovilj.

- Doneli smo zajedničku odluku da ipak i posle Marka nastavimo da igramo predstavu. Dragan Bjelogrlić i ja smo razgovarali, kao i ostatak ansambla, i rešili smo da idemo dalje, iako znamo da će biti teško bez njega. Naš kolega Mladen Sovilj je dobio taj veliki zadatak, ali i veliki teret da igra tu ulogu - rekao je reditelj Jug Radivojević, upravnik BDP-a.

On je dodao da ni šest meseci posle iznenadne Živićeve smrti kolegama nije lako da ga prebole, te da je Marko igrao u predstavi od samog početka, kada je bila premijera 2005. godine i svih 17 sezona uvek je sala prepuna, karte unapred rasprodate.

- Cilj nam je da ostvarimo barem jubilej od 250 izvođenja, što će postići taman da se zaokruže 20 godina igranja na sceni.

Dragan Bjelogrlić je vrlo emotivno govorio o svom preminulom prijatelju i kolegi Živiću, ali i drugim kolegama bez kojih su u međuvremenu ostali, a koji s bili deo ove predstave.

- Uvek sam verovao da je umetnost više od života, kao film, a posebno pozorište. Ova naša predstava i sve što se događa sa njom najbolje to potvrđuje. Pozorište jeste više od života. Igrajući ovu predstavu 17 godina, ostali smo na žalost bez - Milorada Mandića Mande, nedavno Feđe Stojanovića, Borisa Komnenića, i na kraju, pre šest meseci, bez Marka Živića - sa vidnim bolom je govorio Bjelogrlić.

Mladi glumac Mladen Sovilj igraće rolu smušenog i dragog lika Martinija, u nizu tri izvođenja 4, 5. i 6. aprila na velikoj sceni "Olivera i Rade Marković" u BDP-u.

- Želimo da probamo da ova predstava i dalje živi, naravno pre svega u Markovo ime, zato što je on jedan od retkih kolega koji je nas, mlađu generaciju umeo da uhvati pod ruku i da nam kaže "Hej, mačak, ono ti je bilo dobro na sceni". Marko je držao neki živi duh ovog teatra, i inače na celoj glumačkoj sceni. Imao je otvorenu komunikaciju sa svima i neretko sa nama mlađima se družio, bio nam je veliki vetar u leđa - rekao je Sovilj i tada mu se pogled susreo sa crtežom Marka Živića izloženom u holu teatra.

U pitanju je izložba crteža na kome su predstavljeni mnogi dramski umetnici savremenici i oni koji su nas večno napustili, među kojima je i portret Marka Živića sa njegovim prepoznatljivim osmehom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati