Poznati

Direktno.rs

29. 01. 2022. 06:00 0

Merimina sestra: "Imala je želju, podmetali joj nogu"

Pevačica Merima Njegomir preminula je pre dva meseca, a njena sestra Nina Pavić otkrila je kakve je planove imala da je bolest nije sprečila. Nina se prisetila i toga kako su pre četiri godine otišli Dobrica Vasić, muzičar, zatim pre tri meseca Snežana Knežević, ćerka poznatog kompozitora i aranžera, ali i njena Meri... Njih troje su, naime, imali istu želju, prema njenim rečima, koju su delimično i sproveli u delo.

- Njih troje entuzijasta, Merima moja kao muzički urednik i njih dvoje kao saradnici, pokušali su da vrate u Radio Beograd pevačku grupu i omladinski orkestar. Merima je imala veliku želju da sve to ozbiljno zaživi i bez obzira na sve prepreke i raznorazna "podmetanja nogu", uspevala je donekle. Ni Perica ni Snežana nisu baš bili omiljeni od mnogih, jer su imali Meriminu svesrdnu pomoć i podršku i bili deo njenog tima - ispričala je Nina, ali nije se tu i zaustavila.

- Sneža je radila sa pevačima, Perica sa orkestrom, a Merima sve to zajedno. Iz tog perioda su ostali mladi pevači, muzičari, ali ono što su njih troje želeli da se ostvari danas postoji samo u tragovima, na žalost. Nije ih interesovao novac, ni popularnost, nego da Radio Beograd nastavi tradiciju, da ima pevačku grupu i omladinski orkestar koji će da čuva i neguje kvalitetnu muziku i lepu reč.

- Nadam se da su na nekom lepšem mestu i zajedno. Neka im je vecna slava i hvala. Anđeli sa anđelima - poručila je ona.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati