Poznati

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

17. 11. 2021. 09:00 0

"Samo neću kolica": Imala kancer na 3 mesta

Nada Obrić jedna je od prvih javnih ličnosti domaće scene koja je javno govorila o borbi sa rakom koji se pojavio na tri mesta istovremeno, a sada je u potresnoj ispovesti progovorila o najbolnijim trenucima, dugogodišnjoj borbi za život i o deci i unučićima.

Posle četiri operacije karcinoma, od kojih je prvu imala 1999. do poslednje u junu 2020, bliske susrete s ovim ozbiljnim zdravstvenim problemom pevačica opisuje kao svakodnevnu borbu za životom.

- Ljudi su prenosili da mi se karcinom vraćao više puta, ali to nije tačno. Ja sam imala rak na tri različita mesta - bešika, materica i mladež. Veze jedan s drugim nisu imali. Doktor mi je jednom rekao da u praksi nije video da neko ima tri karcinoma na tri različita mesta. Nisu bili naivni, srećom, na vreme sam odlazila na kontrole. Samo je bešika bila četiri puta zahvaćena, zato i apelujem na sve žene da se redovno pregledaju. U pet do 12 sam sredila mladež. Snagu sam crpela i u sebi i van sebe - rekla je Nada Obrić za beogradske medije, pa otkrila da se borila za opstanak kao u ringu:

- Prva sam u zemlji kod Minimaksa pričala u emisiji o svojoj borbi. Posle su mi se javljale žene, a moje tri drugarice su saznale na pregledu da moraju na operaciju. Nisam htela alternativnu metodu, samo sam slušala doktore šta su preporučivali i tako radila. Najveću snagu su mi davala deca, bila su uz mene, a svaki put plačem kad o tome pričam jer se sećam kako su od mene krili strah. To mi je davalo mnogo snage da se zbog njih borim. Oni su strahovali da ne umrem, ali su se trudili da budu jaki. Znala sam odmah da se kuknjavom ne rešava ništa i govorila sam sebi: "Šta je, tu je, ajmo u borbu".

Nada Obrić je otkrila da nikad ne bi podnela da je ostala u invalidskim kolicima, te da bi je to dokusurilo.

- Hemioterapija ostavlja velike posledice. Čovek je iscrpljen zbog svega, nije vam do života, ali sam govorila sebi da neću da odustanem i da ću da stojim na nogama, pa kako bog odluči. Vernik sam i verujem u boga i Svetu Petku. Molila sam se samo da mi ne daju da ne budem nepokretna. Pričala sam: "Ako treba da umrem, u redu", ali nisam želela da budem u krevetu ili kolicima. Bog nam pomaže, ali treba i mi da pomognemo Bogu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati