Poznati

[ Izvor: Nova.rs ]

13. 07. 2021. 15:53 1

Merima Isaković: Neprocesuiranje Lečića TRAGEDIJA

Glumica Merima Isaković izjavila je za Nova.rs da je odluka Višeg javnog tužilaštva da odbaci krivičnu prijavu koju je Danijela Štajnfeld podnela protiv Branislava Lečića tragedija morala i pravosuđa.

- Biće tužno i žalosno ako se na tome završi. Zapanjujuće je da Tužilaštvo praktično kaže da ne vidi potrebu da započne istraživački postupak. Žao mi je tužioca koji je odbio da sasluša ostale svedoke koji su se dobrovoljno javili, a uzeo je u obzir neke izjave Danijeline bivše komšinice iz detinjstva, za koju mi je Danijela rekla da se uopšte nije ni družila s njom - rekla je Merima Isaković za Nova.rs.

Isaković smatra da je bilo pritisaka na tužilaštvo. Kaže da joj je žao devojaka koje žive u "takvoj sredini".

- Očigledno da je bilo pritisaka na tužilaštvo, ali, ako je neko izabrao da bude tužilac, treba da očekuje pritiske nasilnika i da ima jaku kičmu da im se odupre. Veoma je tužno ako slučaj ne uđe u istragu. To bi bilo poražavajuće. Nisu saslušali ljude koji Danijelu poznaju, nikog od glumaca, reditelja, direktora pozorišta, producenata… na koje im je ukazalo svedočenje dodatnih svedoka, a koji su bili očevici Lečićevog nasilnog ponašanja. Nisu saslušali ni kliničare iz Amerike koji su tokom godina radili sa Danijelom, a od kojih je jedan klinički psiholog, žena našeg porekla, te su eto mogli da pričaju na srpskom. Tačno je da imaju gomilu materijala koje je trebalo ispitati, ali ga nisu ispitali. Ova odluka je tragedija morala i pravosuđa. Žao mi je naših čestitih ljudi i devojaka koje žive u takvoj sredini. Nadam se da će apelacioni postupak dovesti Tužilastvo na put istrage - objasnila je Merima.

Isaković je ranije u velikoj ispovesti za Nedeljnik isprićala da ju je Lečić seksualno napao davne 1978. godine, te da je verovala da se promenio.

Isaković je nakon ispovesti Danijele Štajnfeld odlučila da ispriča svoju priču i da javno podrži koleginicu.

Podsetimo, Više javno tužilaštvo odbacilo je krivičnu prijavu glumice Danijele Štajnfeld koja je Branislava Lečića optužila za silovanje, potvrdio je za advokat Božo Prelević, koji zastupa Štajnfeld. On navodi da je ta odluka nepravosnažna.

- Danijela ima pravo na prigovor. Mi ćemo iskoristiti to pravo i ići dalje - naveo je Prelević u izjavi za Nova.rs.

Danijela Štajnfeld u martu je podnela krivičnu prijavu protiv glumca Branislava Lečića,koga je optužila da ju je tokom 2012. godine silovao, u vreme kada su zajedno radili na jednoj predstavi.Ona je prvo prošle godine u svom dokumentarnom filmu otkrila da ju je silovao stariji kolega iz Srbije. Štajnfeld nije želela da otkrije njegov identitet, a sve što je kazala bilo je da je on veoma uticajan u svetu filma i pozorišta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati