Poznati

Direktno.rs

20. 04. 2022. 20:03 2

"Na ivici raspada": Tika i Danica pobedili čašu

Dva najpoznatija primera uspešne borbe sa paklom zvanim alkoholizam su Tihomir Stanić i Danica Maksimović. Ovi slavni glumci su godinama radili na uspešnoj karijeri i postizali velike uspehe, ali su negde usput "zapeli“ i suočili se sa izazovom prekomerne konzumacije alkoholnih pića.

Njih dvoje su otvoreno pričali o svojoj borbi i o tome kako su pobedili zavisnost.

- Pio sam mnogo. Ispočetka iz navike, a možda tu ima i nasleđa. Polako je navika postala potreba, pa sam postao zavisnik. Godinama sam pokušavao da se otarasim toga, napokon sam i uspeo. Piće čoveku onemogući kontrolu nad postupcima i potpuno pomeri vizuru i mišljenje, kao i svaki opijat. Ta činjenica mi sada daje veliku snagu. Sad imam neke skoro nerešive probleme, ali verujem da ću ih rešiti. Optimista sam kad god uporedim brige koje sad imam sa činjenicom da sam, eto, bio na ivici da se raspadnem od alkohola i uspeo sam da se oporavim uz pomoć neurologa i malo B vitamina. Sad, kad sam uspeo, izgleda mi da je to bilo lako i jednostavno. Ali, dok nisam uspeo da prestanem, bilo je čupavo - rekao je Stanić u jednom intervjuu.

Njegova koleginica Danica Maksimović detaljnije je opisala kako je shvatila da ima problem i na koji način joj je izbacivanje alkohola promenilo život.

- Veoma je bitno da kad skreneš s puta, znaš da se vratiš na kolosek i da nađeš u sebi snage. Ja sam kratko bila u tom problemu, nije to kod mene dugo trajalo. Bila sam sportista, moj organizam se bunio protiv toga, ali sam uletela u zamku, nisam ni bila svesna. Onda sam se osvestila, i hvala milostivom bogu, pored sebe sam imala svoju porodicu, ljubav svih, i svoju majku, i svoje dete i sestru. Naravno, tražila sam stručnu pomoć, jer stvarno je najvažnije da se kad imate problem obratite na pravu adresu. Treba da promenite ceo režim života, da izbegavate društvo koje konzumira alkohol, da biste se izvukli dok ne stanete na noge. Ovo govorim s distance od skoro dvadeset godina, ali uvek ću nekim savetom pomoći svima koji se nađu u toj situaciji. Treba da budeš hrabar, da pogledaš sebe u ogledalo i da pitaš šta hoćeš od svog života. Treba pronaći nove i prave vrednosti, i ići dalje - ispričala je Maksimović ranije za "Puls".

- Jedan od najtežih trenutaka u mom životu je borba protiv alkoholizma. Ono što je najbitnije je da sam na vreme shvatila šta u životu može doneti zlo čoveku. A alkohol je zaista zlo čovečanstva. U opisu našeg radnog mesta je stres i niz stresnih situacija, a u sklopu svega toga vi morate da imate neki ventil. Moj je, eto, nažalost, bila čašica. Kada sam shvatila da posle nekih 4-5 godina bavljenja ovim poslom, kad god imam problem posegnem za čašom, rešila sam da se toga brzo oslobodim. Da nije bilo tako, sigurno bih potonula - priznala je tada.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati