Muzika

Direktno.rs

25. 04. 2022. 22:42 0

Džastin Biber završio na sudu (VIDEO)

Pevač Džastin Biber i kantri pop duo "Dan + Shay" tuženi su zbog navodne krađe njihovog hit singla "10,000 Hours". Temeljni deo singla ukraden je iz 1973 godine, "The First Time Baby Is A Holiday", piše Radar.

Pomenuti hit iz 1973. godine napisan je pre više od 40 godina, a objavljen tek 2014. godine. Stručnjaci su navodno pronašli sličnosti u čak 47 notnih sekvenci, navodi se u tužbi koju je dobio Radar.

Tvrde da “bez pesme tužioca, 10 000 sati” ne bi ni postojala. Analiza stručnjaka navodno spominje kopiranje u “refrenu, stihu i prelazu”. Zaključili su da je to toliko uočljivo da ne postoji način na koji bi pesma mogla biti “nezavisno kreirana”.

- Moj klijent namerava isterati pravdu u ovom slučaju i uzbuđen je što će imati svoj dan na sudu - istakao je Tre Lovel, koji zastupa tužioca, International Manufacturing Concepts, Inc, piše Avaz.

Biber i kantri pop duo objavili su pesmu 2019. godine, a to je bio i glavni singl sa studijskog albuma "Dan + Shay" iz 2021. godine, "Good Things".

Tužilac navodno traži zabranu koja bi zaustavila buduću distribuciju pesme, novčanu isplatu, kao i da se službeno navede ko je autor te pesme.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati