Muzika

Direktno.rs

11. 03. 2022. 18:52 0

Koji nas koncerti očekuju u martu, ali i u aprilu

Bogat koncertni program očekuje nas tokom marta meseca. Već danas, 11. marta, u Kombank dvorani, na programu je prvi od dva koncerta grupe Van Gogh, drugi je sutradan. Frontmen Zvonimir Ðukić Ðule i bubnjar Srboljub Radivojević Srba, najbolji prijatelji i kumovi, u bendu Van Gogh su od samog osnivanja od pre 36 godina i ne osećaju nikakav zamor, već su i dalje puni elana kao da su na samom početku karijere.

U ovo komplikovano vreme pandemije, izgleda da je najteže bilo upravo muzičarima zbog nemogućnostri da imaju koncerte, ali ta činjenica nije obeshrabrila "Van Gogh".

- Uglavnom se osećamo radno i puni energije, sve te nemire smo prevazišli veoma dugim šetnjama i raznim vežbama u prostoriji našeg studija - rekao je bubnjar Radivojević.

Zvonimir Ðukić ili Ðule Van Gogh se osvrnuo na celu neprijatnu situaciju od izbijanja virusa kovid 19, od marta 2020. godine.

- Imali smo dve godine da kontempliramo upravo u tim našim dugim i svakodnevnim šetnjama kroz razgovor. Ostali smo jaki, posvećeni, kao i uvek do sada dosledni ideji grupe Van Gogh i te boje kojima slikamo i bojimo sivu svakodnevnicu su sve intenzivnije. Verujem da će i naš novi album doneti još novih iznenađenja, nikad oštrije gitarske rifove i nikad ubitačnije bubnjarske ritmove - zaintrigirao je lider grupe priču o novom projektu.

Božo Vrećo i Edin Karamazov 15. marta u Novom Sadu

Trenutno jedan od najuspešnijih i najekstravagantnijih umetnika u regionu, Božo Vrećo i Edin Karamazov, nastupiće u utorak, 15. marta, u Gradskoj koncertnoj dvorani u Novom Sadu, saopštili su organizatori.

U Novom Sadu, Evropskoj prestonici kulture, kroz najrazličitije vrste umetnosti tokom februara i marta, u okviru programskog luka "Seobe", preispituje se tema pozitivnog uticaja migracija.

U tom duhu, Novi Sad je već ugostio svetska imena world music scene, a sada stiže i svestrani umetnik, vrhunski interpretator i autor sevdalinki, Božo Vrećo i poznati muzičar Edin Karamazov.

Koncert će biti održan u dva termina - u 18 i u 20.30 časova.

Koncert grupe NBG 18. marta u zemunskom Festu

Beogradski punk-rock bend NBG nastupiće 18.marta od 21 sat u klubu Fest u Zemunu, a kao gosti na koncertu nastupiće bendovi Stomp i Giljotina!

Posle višegodišnje pauze, bend NBG se ponovo okupio u originalnom sastavu 2016 godine. Sigurno se sećate dobro poznatih hitova: „Marijana", „Za sve je kriva industrija piva", „Beton blok", „Frka kod Kališa", obično slušanim na izlizanim kasetama. Krajem 2018.godine objavili su kompilaciju "100% NBG", a 2019. godine bend ponovo ulazi u studio, gde snima novi album koji se sastoji od 12 autorskih pesama i jedne obrade, pesme "Nove Godine" grupe U Škripcu.

Album pod imenom „Nama ostaje samo PUNK!" objavljen je februaru 2020. godine za diskografsku kuću Multimedia Music. Album je propraćen najpre spotom za pesmu "Nove Godine" , a kasnije i za singl „Osuđen na bes", u kojoj je u ulozi vokala gostovao Boban iz benda Ritam Nereda.

Promociju albuma je prekinula pandemija, ali bend je to vreme iskoristio da ekranizuje i pesme „Beži“, „Vanredno stanje“ i „Tebe vole blokovi“.

Iako su imali nekoliko fetivalskih nastupa, raduju se prilici da novi album predstave uživo svojoj publici i na samostalnom koncertu u zemunskom klubu Fest.

- Uželeli smo se svoje publike i nadamo se i da se publika uželela nas. Teško su nam pale ovo okolnosti koje nam je nametnula pandemija jer najviše od svega volimo da smo na bini i da sa publikom budimo energiju pesama koje smo snimili. One tek tada zvuče onako kako smo ih zamislili - kažu članovi benda i dodaju: "Sa nama će to veče nastupiti još dva odlična, prijateljska benda, tako da vas očekuje baš puno dobrog zvuka".

Kao gosti grupe NBG, 18.marta će u Festu nastupiti bendovi Stomp i Giljotina.

Stomp je novooformljeni bend iz Beograda u čijim redovima se nalaze dobro poznata imena sa domaće scene. Bend je nastao pre samo nekoliko meseci, a čine ga pevač Nenad Živić (Discord, Eyesburn), gitaristi Nemanja Kojić Coyote (Eyesburn, Remedy) i Dragan Vitas Lala (Hitman), basista Dejan Ćuruvija Kaja (Goodeyeclosed, Thrill), te bubnjar Dejan Miljković Boske (Goodeyeclosed, Eyesburn, Yobo, Thrill).

Giljotina je mladi pank bend koji postoji skoro tri godine. Do sada su održali oko 30 svirki širom Srbije, a nedavno su objavili album „Pod Giljotinom“.

Ulaznice za koncert su u pretprodaji u klubu Fest po ceni od 500 dinara. Na veče koncetra, ulaznice će se prodavati po ceni od 700 dinara.

Grupa "Veliki prezir" 19. marta u "Anti Shop Elektropioniru"

Srpska rok grupa iz Vrbasa “Veliki prezir” održaće koncert 19. marta kao ekskluzivni nastup u klubu malo drugačijeg, produženog naziva - "Anti Shop Elektropionir" u Beogradu, najavili su organizatori.

Biće to uvod u novo izdanje muzičke konferencije i festivala "Kontakt 2022".

Skoro tri godine alternativni rok sastav "Veliki prezir" nije održao koncert u Beogradu, a ovom prilikom će ispratiti online izdanja velike muzičke regionalne konferencije i najaviće novi, šesti “Kontakt”, koji će se konačno održati uživo, posle dve godine zatišja usled pandemije.

"Povratak u novu normalnost" je lajt motiv Kontakt konferencije, a simbolično ga najavljuje "Veliki prezir" povratkom na binu sa koje je predugo izostao.

Robert Pešut - Magnifico 9. aprila u Domu omladine Beograda

Robert Pešut - Magnifico, autor "najskuplje" pesme u kafani, "Pukni zoro" , prvak samozvanog žanra Balkan-disco-sćlager, nastupiće u Beogradu 9. aprila u Domu omladine u okviru koncerata Urban Sešions, Centra beogradskih festivala - Cebef, najavili su organizatori.

Sa svojim bendom, za kojeg kaže da je u boljoj formi nego ikada, Magnifico priprema šou na kojem će predstaviti svoju bogatu, tridesetogodišnju muzičku karijeru.

- Malo ćemo da pevamo, malo ćemo se smejati i pustiti po koju suzu i međusobno deliti radost i veselje - poručuje Magnifico i dodaje: "Osećam se privilegovanim i srećnim što mogu svirati u Beogradu.

Ljubljančanin koji važi za jednog od najintrigantnijih muzičkih imena Slovenije i bivše Jugoslavije uspeo je da njegove pesme budu čak i tema diskusije u Evropskom parlamentu, dok su hitovi kao što su Hir Aj Kam Hir Aj Go i Give Mi Mani sa izdavačkom kućom Sony obišli ceo svet.

Magnificove pesme su sastavni deo ne samo balkanske filmografije, kao što su "Senke nad Balkanom", "Montevideo, Bog te video" i "Hotel Beograd", već i popularnih američkih serija "CSI Miami" i HBO španske serije "Foodie Love".

"Samo malo" , "Cici Mici" i "Divna" postale su klasici sa statusom evergreena.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati