Muzika

Direktno.rs

09. 10. 2020. 14:01 1

BiH opet neće na Eurosong, Laka tvrdi: Problem je nacionalnost predstavnika!

Bosna i Hercegovina ni sledeće godine neće učestvovati na Eurosongu, a nekadašnji učesnik tog takmičenja Elvir Laković Laka smatra da postoji mnogo veći problem od samog novca.

Ovo je već četvrta godina zaredom kako BiH ne učestvuje na prestišnom muzičkom takmičenju za Pesmu Evrovizije. Bivša republika imala je učešće čak i najteže ratne 1993. godine, ali sada su rešeni da se ne takmiče. Kako tvrde iz Nacionalne radio televizije, oni nemaju finansijskih mogućnosti da učestvuju na Eurosongu.

Elvir Laković Laka, predstavnik BiH na Eurosongu 2008. godine, smatra da, osim finansijskih problema, ta država vodi bitku i s nacionalnim opredjeljenjem takmičara.

- Čim državi bude stalo da se promoviše u Evropi, sredstva će se naći za Eurosong - rekao je Laka i dodao da će se i tad naći jedan još bitniji problem.

- Ali opet će biti teško odabrati ko će predstavljati zemlju, Srbin, Hrvat ili musliman. Nama je bilo divno na Eurosongu, tako da bih voleo opet da učestvujem na toj manifestaciji - smatra umetnik koji je te 2008. godine na Evroviziji, koja je bila održana u Beogradu, numerom "Pokušaj" zauzeo deseto mesto, ali je i pobrao simpatije kako ovdašnje, tako i publike širom Evrope.

Poslednji nastup na Evroviziji Bosna i Hercegovina imala je 2016. godine, kad su se predstavili pesmom "Ljubav", a na evropskoj sceni tada su nastupili Dalal, Deen, Ana Rucner i Jala Brat.

Iz rukovodilaštva BHRT-a kažu da na tržištu Bosne i Hercegovine ne postoji zainteresovanost kompanija da budu pokrovitelji ili sponzori takvog projekta.

- I kada smo imali najveće zvezde, bilo je izuzetno teško pokriti troškove takvog projekta putem sponzora. Susedne zemlje svoje predstavnike šalju na Eurosong svake godine, a BiH sebi ne može priuštiti taj luksuz, jer je pola miliona maraka za BHRT ogromna cifra - tvrdi poslednja šefica delegacije BiH na Eurosongu Lejla Babović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


EXPOnat

Zoran Živković [27.09.2024.]




Video dana

Pet frendli

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati