Muzika

30. 11. 2019. 09:21 0

OBJASNIO Čola digao Beograd na noge

Najveća regionalna zvezda Zdravko Čolić pevao je tri i po sata pred popunjenom beogradskom "Štark arenom". Sinoć do ponoći neprevaziđeni vokal oduševio je publiku na prvom od čak pet zakazanih koncerata na istom mestu.

Pozdravni vrisak oduševljenja prolomio se u 20.35 kada su u najvećoj dvorani na Balkanu odjeknuli uvodni taktovi hita "Produži dalje". Aplauzi i ovacije dočekali su Zdravka Čolića, najpopularnijeg pop pevača i najveću zvezdu na ovim prostorima, na njegovom 27. koncertu u prestonici.

- Dobro veče, Beograde - obratio se Čola prisutnima u dvorani posle prve pesme. - Drago mi je da ste došli večeras u "Arenu" posle pet godina. Naša ljubav traje godinama. Puno mi je srce! Pozdravimo sve iz regiona koji su večeras ovde. Daćemo sve od sebe da ovo veče bude nezaboravno.

Zapevao je onda Čola "Merkam te, merkam", pa "Čija je ono zvezda", "Živim u oblacima mala"... Publika, u kojoj je bilo svih generacija od prvog trenutka je zaigrala i u parteru, i na tribinama.

Zdravkov bend je zvučao savršeno i za tu priliku bio pojačan gudačima, ali i baletskom grupom. Našoj zvezdi su problem pravile slušalice u ušima, zbog kojih nije mogao da čuje dobro publiku, ali je od pesme "Noć mi te duguje" bio sve opušteniji."Glavo luda", na kojoj su sa vrha dvorane na parter pali crveni i beli baloni, označila je kraj prvog dela koncerta, koji je potrajao 90 minuta. Usledila je kratka pauza za Zdravka i muzičare, a publiku je za to vreme zabavljala "Balkanska lavina", predvođena bubnjarom Dragoljubom Đuričićem.Drugi deo koncerta Čolić je otvorio hitom "Stanica Podlugovi", a onda je usledila "Ako priđeš bliže" Arsena Dedića. Iznenađenja na set-listi bila su "Zelena si rijeka bila", "Reka suza i na njoj lađa", "Ko te ljubi kad nisi tu".., dok je sa aktuelnog albuma "Ono malo sreće" izvedeno šest kompozicija. U drugom delu tročasovnog koncerta energije više nije falilo. I Zdravko se opustio, što je doprinelo još boljoj atmosferi. Kako se finale bližilo, pesme su bile sve bržeg ritma, a publika je razdragano pevala i igrala.

Ni tri sata nisu bila dovoljna Beograđanima, pa su Čolu vratili na bis, a on im se odužio neprolaznim hitovima "Kao moja mati", "April u Beograu", "Ti si mi u krvi" i, na kraju, "Kuća puna naroda", za koju je tekst, inspirisan Zdravkom, napisao Zlatan Stipišić Džiboni.

Čola će i u subotu 30. novembra pevati na istom mestu, pa onda i 13, 14. i 27. decembra.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Repriza

Zoran Živković [21.10.2024.]




Video dana

Tvrda glava

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati