Film i TV

Direktno.rs

18. 05. 2022. 20:26 0

Tragedija najšmekera '80-ih, pa spas za tri života

Američki model i glumac Džon-Erik Heksum važio je za jednog od najseksepilnijih muškaraca osamdesetih. Imao je glavnu ulogu u seriji “Na tajnom zadatku”, koja je osamdesetih bila veoma popularna serije, koju su žene pratile upravo zbog njega.

Njegov život tragično se završio 1984. godine, kada je imao samo 26 godina. Snimajući jednu od epizoda serije koja je već tada osvojila svet, Džon se dosađivao, pa je odlučio da se zabavi pištoljem koji je bio deo rekvizite. Misleći da je pištolj potpuno bezopasan, prislonio ga je na glavu simulirajući ruski rulet i pritisnuo obarač.

Nije znao da čak i kada u pištolju nije pravi metak, već onaj filmski, to može da bude kobno. Krhotine punjenja u pištolju završile su u njegovom mozgu. Hitno je prebačen u bolnicu i podvrgnut operaciji koja je trajala punih pet sati. Ipak, nije mu bilo spasa.

Šest dana nakon tragedije njegova majka je odlučila da donira srce čoveku na samrti i na taj način mu spase život. Donirala je i bubrege i kožu spasivši na taj način još dva života.

Džonovo telo kremirano je tokom privatne sahrane. Studio je njegovoj majci isplatio odštetu i na kraju sedme epizode Džonu posvetio reči: Kažu kada jedna zvezda umre, njeno svetlo nastavlja da sija svemirom kroz milenijume. Džon Erik Heksum je umro, ali njegovo svetlo će obasjavati naše živote zauvek.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati