Film i TV

Direktno.rs

17. 05. 2022. 06:00 0

Ivan Bosiljčić glumi na tri jezika

Ivan Bosiljčić koji gradi i međunarodnu karijeru, nedavno je došao sa Santorinija gde je završio snimanje grčko-srpskog filma "Senoviti Mediteran".

Kako navodi, film Senoviti Mediteran je pripreman šest godina, a konačno je završen i očekuje se premijera 2023. godine.

- Senoviti Mediteran je film Ivana Jovića i Monje Jović, nešto potpuno neočekivano - filozofski, tematski za ovo naše podneblje, a boga mi, znajući njih i njihovu produkciju, i za inostrane festivale - kazao je Bosiljčić gostujući na RTS-u.

U filmu tumači lik Lazara, glavnog junaka, uličnog umetnika koji se zaglavljuje na ostrvu i ne uspeva da se izbavi od administracije, a ispostavlja se da je ostrvo jedno mistično mesto gde će pronaći svoju prošlost i susresti se sa sobom na način koji mu je bio neophodan.

Film je na engleskom jeziku i ima samo jednu centralnu scenu kada pronalazi jednog prijatelja i iznosi suštinsku ispovest na srpskom jeziku.

Inače, Ivan Bosiljčić glumi i na ruskom jeziku, i priznaje da jezička barijera može biti problem, ali da na ruskom već jako dobro glume i Miloš Biković, Milena Radulović, Milan Marić, Nebojša Dugalić, Đorđe Marković...

Pored glumačkog angažmana u svojoj zemlji, u Akademiji 28 se ustalilo poetsko veče jednom mesečno. Gitare, sevdah, uživanje, poezija...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati