Film i TV

Direktno.rs

08. 04. 2022. 14:37 0

Inspektor Atila iz "Močvare": U duši mi rat

Glumac Robert Ožvar govorio je za Tanjug o ulozi inspektora Atile Varge u drugoj sezoni serije "Močvara".

Ožvar je rekao da se još navikava, da mu je sve čudno i novo i da pokušava da ostane na zemlji, a ponekad ga zaustavljaju na ulici sa pitanjem: "Gde si, inspektore?"

"Mnoge stvari se nisu promenile. Ne znam kako će biti dalje. Radim u pozorištu i spremam novu predstavu, ali dobijam mnogo pohvala preko društvenih mreža, što mi je jako drago", rekao je Ožvar.

Na snimanju "Močvare" svi su bili jako ljubazni i otvoreni za pomoć i podršku, a Ožvar kaže da mu je bilo malo teže da se prilagodi načinu rada pored kamerama.

Ožvar je rekao da mu nije bilo bitno koliko su njegove kolege iz "Močvare" poznate, nego koliko su dobri, pošto je mogao od njih da nauči kako se radi i štedi energija, tako da je snimanje serije za njega bilo "bitno i veliko iskustvo".

Prema njegovim rečima, Atila ne želi da pokazuje svoja osećanja pred kolegama inspektorima, a njegova lična situacija je veoma često komplikovana.

"Kad smo u kući Garčevića njegova majka je tamo spremačica, a to nije rekao (inspektoru) Krsmanoviću. Sve se otkriva odjednom i uvek se otkriva novi detalj iz njegovog života. Pokušava da se prilagodi i vrati kontrolu nad dešavanjima", rekao je glumac.

Ožvar je rekao da igrajući Atilu nastoji da gluma ne bude toliko eskpresivna kao u pozorištu, već da ima tenziju sve vreme, pošto se njegov lik "bori, u duši ima neki rat, ali pokušava da to drži ispod površine".

U matičnom Novosadskom pozorištu Ožvar preporučuje predstave "Dani kuratog Džonija" u režiji Jovane Tomić, "idiota" Andreja Cvetanovskog, "Anu Karenjinu" Dejana Projkovskog, koji potpisuje i Šekspirovog "Ričarda Trećeg" čija je premijera 11. aprila.

"Igram Bakingema. Veoma zanimljiv karakter pošto se ne zna šta je njegov cilj. Iz scene u scenu se otkriva njegov lik", rekao je Ožvar.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati