Film i TV

28. 02. 2022. 20:32 2

Reči Laneta Gutovića opominju: Šojić ili Vučić, isto je

Legendarni glumac Milan Lane Gutović, koji nas je napustio u avgustu prošle godine, u mnogobrojnim intervjuima ukazivao je na loše pojave u društvu i nije se libio da kritikuje vlast. Njegove izjave, uloga Srećka Šojića ne samo da ne gube na aktuelnosti već "žive" na društvenim mrežama kao opomena da ne okrećemo glavu od svega lošeg što nas okružuje.

Ukazivao je Lane Gutović da aktuelna vlast krši zakone i ljudska prava, ali isto tako i na katastrofalan uticaj rijaliti sadržaja prvestveno na mlađu populaciju, ali i sve ostale koji to gledaju.

Nije krio da postoje sličnosti između njegove slavne uloge Srećka Šojića i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Što ja vidim sličnost nije toliko strašno koliko je strašno što su 'nevaljalci' delove serije uporedili sa postupcima predsednika i našli ne samo sličnost nego identičnost. Još gore je što Šojić to bolje radi“, rekao je Gutović jednom prilikom.U jednom od poslednjih javnih nastupa je pojasnio da rezultata ima tamo gde se ulaže i uporedio srpske diplomate sa početka 20 veka i današnje.

"To ne govori koliko su bili veliki Rakić, Dučić, Andrić ...već o tome koliko je veliki naš pad", rekao je između ostalog, pa nastavio o današnjim rijaliti programima, a celo izlaganje poslušajte na video snimku ispod.

"Vlast je izgubila elastičnost, jer je projektovana kao carevina, ali je problem što carevinu treba upakovati u demokratiju. Pošto je demokratija puna nekih institucija, caristi sve to izbace da bi carevina mogla da se nekako uglavi. Napor je vidljiv i carevina se ugurava u tu demokratsku ljušturu, ali joj stalno ispada neki sramni deo – te Jovanjica, te Sava mala, te doktorati… a na svu tu muku i bruku satiričari, koji umesto da se učlane u stranku i okrenu glavu i pišu o 'dramatičnim' obrtima u Zadruzi ili o bogatom unutrašnjem životu neke 'linijske lepotice', oni se deru i ukazuju narodu; 'Eno viri im piša… vidi ispalo im jaje.' I pesma kaže za jaje 'ne bi dugo, ispade i drugo'. To vređa vlast, ili preciznije, ne vređa ih to što rade. Ne vređa ih ni to što se nedela vide. Vređaju ih oni koji kada to vide ne umeju da ćute. U tome je 'zločin' satiričara, karikaturista i opozicije", objašnjavao je legendarni glumac.

U jednom od javnih nastupa Gutović je govorio o Ani Brnabić odnosno da nema ništa protiv toga što je ona lezbijka, ali da ima protiv što je premijerka. Poslušajte i o tome:

Evo kako je u ulozi Šojića opisao TV nasupe današnjih političara.

Dueli su nekad bili uobičajene forme u predizbornim kampanjama, međutim danas smo svedoci takozvanih emsija "one man show" odnosno šou jednog čoveka ali sličnosti sa Šojićevim nastupom su očigledne.

Naravno, legendarni glumac je bio u pravu i njegov komični Srećko Šojić je postao vanvremenski lik i uvek aktuelna tema.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati