Film i TV

Direktno.rs

03. 02. 2022. 14:31 0

Film po pripovetki "Jazavac pred sudom" u bioskopima

Nakon održane sinoćne premijere, ostvarenje po pripovetki Petra Kočića "Jazavac pred sudom" australijskog reditelja Marka Vindona, a sa domaćom glumačkom postavom na čelu sa Danielom Kovačevićem od danas je na redovnom biokopskom repertoaru.

U jeku vladavine Austrougarske nad Bosnom, David Štrbac tuži jazavca koji zauzima njegovo polje kukuruza. Adaptirano iz pripovetke Petra Kočića.

- Početna ideja je bila da mi to snimamo, pa makar ga objavili na Jutjubu. Međutim, sve kockice su se složile. Uradili smo jednu fantastičnu stvar, a to je da smo imali duge pripreme, toliko smo ga dugo pripremali, da smo praktično imali gotov film pre snimanja i onda smo ga snimili za dva dana. Priča je prilagođena filmskom jeziku, promena u odnosu na originalnu priču Petra Kočića je što umesto jednog sudije, ovde imamo tri sudije i to žene - objašnjava Daniel Kovačević alijas David Štrbac.

O Marku Vindonu i njegovom boravku i radu u Srbiji, Daniel je rekao: "On je priču Davida Štrpca povezao sa Asanžom, pronašao joj je primenu svuda".

Glumica Vanja Nenadić (TV serije "Tajna vinove loze", "Biser Bojane") navela je da joj se dopala ideja reditelja da muškog sudiju iz originalnog dela u filmu ožive čak tri žene sudije, jer je prema njoj to ilustracija ženske moći danas.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati