Film i TV

Direktno.rs

16. 09. 2021. 14:18 3

Branka Veselinović napunila 103 godine: Za sve imam volju

Srpska je pozorišna, filmska i televizijska glumica Branka Veselinović danas je napunila 103. godine.

Branka je naša najstarija glumica, koja ima karijeru dugo preko 80 godina, a glumila je u preko 100 predstava i više od 50 televizijskih serija i filmova.

Danas je duvala svećice sa brojem 103. uz rečenicu "Kada pređete stotu, želja više nemate": "Nisam uzbuđena kada su rođendani u pitanju. Kada živiš dugo, najbitnije je da si normalan i vitalan, a ja to jesam. Pišem, slikam, nikada nisam pila, pušila i za sve imam dobru volju".

U toku svoje impresivne karijere i života družila se sa poznatim umetnicima, između ostalog i sa pesnikinjom Desankom Maksimović:

"Putovala sam s njom, ona je mene izabrala da idemo zajedno. I Mira Stupica je išla sa nama. Ja sam išla i u Ameriku sa Desankom. Ona nije htela, ali smo je ubedili da ide sa nama da gostujemo za naše", rekla je.

Bila je u braku sa Mlađom Veselinovićem, o kom je govorila: "On je završio tri fakulteta, Filozofski, Filološki i Kembridž. Negde ga je Mira Stupica videla u našem pozorištu kako recituje pesmu, a ja sam ga pitala kako se zove a on mi je rekao Mlađa Veselinović. Igrali smo momka i devojku i tako smo se zaljubili i zavoleli", pričala je.

Izjavljivala je da nema svako sreću da dobije dete: "Nije da nisam htela da imam veliku porodicu", rekla je ona dodajući da je tu bilo lečenja, svega "a da nisi bolestan". Profesor Tasovac joj je rekao da u drugom braku partneri mogu da dobiju decu, a na tu opasku rečeno: "Profesore, ali mi se volimo".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati