Film i TV

Direktno.rs

03. 08. 2021. 09:09 0

Almodovarov film otvara festival u Veneciji: Penelope glavna

Pedro Almodovar vraća se na scenu s filmom „Madres paralelas“ ("Paralelne majke") koji će premijerno biti prikazan 1. septembra na otvaranju Filmskog festivala u Veneciji. U filmu glavne uloge imaju Penelope Kruz, Rosi de Palma i Hulijeta Serano, već godinama poznate kao Almodovarove muze, ali i mlada Milena Smit.

U povodu objavljivanja liste filmova koji će se prikazati na festivalu u Veneciji, objavljen je i prvi trejler za film „Paralelne majke“.

Prema službenom sinopsisu u središtu filma su dve žene, Janis i Ana, koje se susreću u bolnici gde su došle da se porode. Obe nisu u vezi i obe su slučajno zatrudnele. Janis je sredovečna žena i ne žali što će na svet doneti svog sina, dok je Ana tinejdžerka, izjedana sumnjama i žaljenjem. Janis pokušava da je ohrabri, a nekoliko njenih reči dovoljno je da se njih dve zbliže, ali će se njihov odnos zakomplikovati i to toliko da će im promeniti živote.

- S filmom "Paralelne majke" vratio sam se u svet žena, vratio sam se majčinstvu i porodici. Govorim o važnosti naslednika. Mnogo je majki u mojoj filmografiji, ali one iz ovog filma su drugačije - izjavio je Almodovar u vreme kada je snimao ovaj film.

“Paralelne majke” prvi je Almodovarov film nakon filma „Tuga i slava“ iz 2019. godine koji je doneo Antoniju Banderasu nagradu za najboljeg glumca na festivalu u Kanu, kao i nominaciju za Oskara.

„Tuga i slava“ bio je nominovan za Oskara u kategoriji najboljeg filma koji nije na engleskom jeziku. Nakon toga, Almodovar je snimio kratki film “The Human Voice” sa Tildom Svinton u glavnoj ulozi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati