Film i TV

Direktno.rs

05. 10. 2020. 11:43 0

Smrt, bolesti i razvodi: Zvezde Beverli hilsa svet pamti i posle 30 godina!

"Beverli Hils" bila je i ostala možda i najbolja serija za tinejdžere, bavila se svim do tada tabu temama društva, vinula je u zvezde mnoge mlade glumce, a sada slavi 30 godina od kada je prvi put počela sa emitovanjem.

Adresa Beverli Hils 90210, devedesetih godina je bila najpoznatija holivudska adresa. Mesto gde su se gradila, ali rušila najbolja prijateljstva. Mesto gde su se rađale, a isto tako i umirale najveće i najburnije ljubavi. Mesto gde su se dešavale svađe i spletke, ali i najemotivnija pomirenja.

Ne postoji nijedno dete ni tinejdžer iz devedesetih, a da se ne sećaju Brende, Brendona, Dilana, Keli, Andree, Stiva, Done ili Dejvida.

Serija koju je producirao veliki Tori Speilng, počela je sa emitovanjem 1990. godine, međutim, nije odmah naišla na dobar odziv kod gledalaca. Serija je doživela loš start u rejtingu tokom prve sezone, ali se 1991. godine "Fox" televizija odlučila za tada čudan, ali očigledno pametan potez.

"Fox" je tog leta pustio posebnu letnju sezonu serije, upravo kada se ostale serije emituju u reprizama, pa se gledanost dramatično povećala i "Beverli Hils" postala je najgledanija serija te televizije, kada se na jesen vratila sa novom sezonom.

Serija je tada postala fenomen pop kulture, a njeni glumci postali su idoli mladih širom sveta. Ulogama najpopularnijih tinejdžera tog vremena, između ostalih, najviše su se proslavili Džejson Pristli, Luk Peri, Šenon Doerti, Dženi Gart, Brajan Ostin Grin, kao i ćerka producenta i tvorca serije Tori Speling.

"Beverli Hils" emitovan je u deset sezona, od oktobra 1990. do maja 2000. godine i bila je to najemitovanija serija Arona Spelinga ikada, čak je prikazivana duže i od čuvene "Dinastije".

Serija se bavila i brojnim aktuelnim temama kao što su seks, silovanje, homofobija, prava životinja, alkoholizam, zloupotreba droga, nasilje u porodici, poremećaji u ishrani, antisemitizam, rasizam, tinejdžersko samoubistvo, tinejdžerska trudnoća i sida, a postala je zaslužna za kreiranje i popularizaciju tinejdžerskog žanra sapunica koji je usledio kasnije.

Serija je dobila i svoj povratak na neki način, tako što su se glumci ponovo okupili pre godinu dana. Međutim, ovaj put je sve to bilo realna priča, te su glumci igrali sami sebe.

Nešto malo pre nego što će početi snimanje "reboota", Luk Peri  je umro od posledica moždanog udara, te je povratak "Beverli Hilsa" na male ekrane imao više tužnu konotaciju, oživljavajući sećanja bez voljenog Dilana.

Osim fatalne sudbine Luka Perija, i njegova partnerka iz serije Šenon Doerti se već nekoliko godina bori sa rakom, a ostalim kolegama takođe ne cvetaju ruže, neki su se borili sa poremećajima ishrane, alkoholizmom, dok su neki prošli kroz razvode.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati