Zabava

[ Izvor: Mediji ]

15. 08. 2024. 20:55 0

Crna Gora se posle dve godine vraća na Pesmu Evrovizije

Nakon dve godine pauze Radio-televizija Crne Gore je saopštila da se vraća na Pesmu Evrovizije. Otvoren je konkurs, a zainteresovani kompozicije mogu poslati do 1. oktobra.

Crna Gora će, prvi put od 2022. godine, poslati predstavnika na Pesmu Evrovizije koja se sledeće godine održava u Švajcarskoj, piše RTCG.

Radio-televizija Crne Gore saopštila je da je raspisan konkurs za izbor predstavnika Crne Gore na Pesmi Evrovizije u Švajcarskoj 2025. godine.

Predstavnik će biti izabran na festivalu "Montesong 2024", a rok za prijavu takmičara je 1. oktobar. Prema uslovima konkursa, izvođači moraju da budu državljani Crne Gore, dok to nije obavezno za autore kompozicija.

Crna Gora je prvo učešće zabeležila na takmičenju u Helsinkiju 2007. godine, a uz povremene prekide, poslali su 12 predstavnika.

Najbolje plasmane zabeležili su Sergej Ćetković 2014. i Nenad Knežević Knez 2015. koji su se kvalifikovali u finale. Poslednji put se Crna Gora predstavila u Torinu 2022. godine, kada je nastupila Vladana Vučinić sa kompozicijom Breathe.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati