Zabava

[ Izvor: Nova.rs ]

09. 07. 2024. 22:02 26

RTS se trese zbog Dragane Kosjerine: Svadba voditeljke tema Upravnog odbora

Upravni odbor RTS-a objavio je zapisnik sa 23. redovne sednice Upravnog odbora JMU RTS, održane 20. juna 2024. godine na kom se pominje i jedna od naših najpoznatijih voditeljki Dragana Kosjerina.

Sednici su prisustvovali predsednik Upravnog odbora Branislav Klanšček, zamenik predsednika Miroslav M. Nikolić, Branko Radun, Filip Rodić, Predrag Azdejković, Nenad Janković i prof. dr. Milivoje Pavlović.

Oni su razmatrali dnevni red koji se sastojao od osam stavki, a upravo osma stavka "Razno" bila je kobna po voditeljku Draganu Kosjerinu.

U tački broj tri se navodi izveštaj predsednika Upravnog odbora Branislava Klanščeka koji je izneo izveštaj o strukturi sredstava utrošenih na proizvodnju programa i naveo da se iz tog izveštaja vidi koliko je novca utrošeno za programski sadržaj televizije, izvršne produkcije, licence i tako dalje.

Voditeljka Dragana Kosjerina je takođe bila tema na 23. redovnoj sednici Upravnog odbora, a u nastavku teksta vas čeka od reči do reči šta je Branislav Klanšček video kao sporno kada je njihova zaposlena u pitanju.

- Na kraju izveštaja, predsednik Upravnog odbora Branislav Klanšček je rekao da ga je obavestio predsednik Programskog saveta da je na sednici Saveta pod tačkom "Razno" bilo reči, a da se i on saglasio i da smatra da je prikazivanje svadbe Dragane Kosjerine u okviru emisije "Jedan dobar dan", kao i objavljivanje svadbe, slika na sajtu RTS-a, hvatanje bidermajera itd. za žutu štampu, da nije za RTS. Da smatra da je to zloupotreba javnog prostora i da to svakako nije javni interes građana. Rekao je da je tim povodom razgovarao sa glavnim i odgovornim urednikom Informativnog programa, koji mu je rekao da on to nije dozvolio - piše u zapisniku koji je objavljen na sajtu RTS.

Novinari Nova.rs su pokušali da stupe u kontakt sa voditeljkom Draganom Kosjerinom kako bi čuli njenu stranu priče, kao i komentar na reči Branislava Klanščeka, međutim odgovor nije stigao do objavljivanja teksta.

Stupili su u kontakt sa Branislavom Klanščekom koga su pitali da li je Upravni odbor preduzeo neke mere na osnovu svega što je izneto na sednici RTS-a, a on je odgovorio sledeće:

- Ja sam svoj stav izneo u samom zapisniku, kao i to da je glavni i odgovorni urednik Informativnog programa, Nenad Stefanović, bio protiv teksta koji se našao na portalu RTS i da je tražio da se isti ukloni, ali iz kojih razloga do toga nije došlo - nije poznato. Mislim da je to pravo pitanje za Sandru Perović, glavnu i odgovornu urednicu Zabavnog programa kada govorimo o "Jednom dobrom danu". O ovome je bilo reči i na Programskom savetu - rekao je Klanšček.

Po statutu Javnog servisa, predsednik Upravnog odbora RTS nema prava da se meša u uređivačku politiku televizije ili sajta RTS.

Pomenuta svadba voditeljke i novinarke Dragane Kosjerine, inače dugogodišnjeg zaštitnog lica Javnog servisa, prikazana je u emisiji "Jedan dobar dan" u izmontiranom isečku od svega trideset sekundi. Dragana Kosjerina je inače voditeljka i domaćin emisije, a kolege s RTS su na ovaj način želele da joj čestitaju venčanje, rekao je izvor s RTS za Nova.rs.

Portal Nova.rs probao je da stupi u kontakt sa glavnom i odgovornom urednicom Zabavnog programa RTS Sandrom Perović, ali do objavljivanja ovog teksta nije stigao njen komentar.

Podsetimo, atraktivna voditeljka Dragana Kosjerina se udala u subotu, 8. juna ove godine, venčanje je bilo u Crkvi Svetog Marka, a sutradan su obavili i građansko venčanje.

Srce lepe voditeljke ukrao je Bojan Perduv koji je po zanimanju stomatolog, a sa kojim je u emotivnom odnosu od 2018. godine.

Sajt RTS-a je jedini imao ekskluzivne slike i snimke, a takođe su u svojim vestima naveli da je slavlje upriličeno za oko 100 zvanica među kojima su se našle i Draganine kolege sa televizije.

Inače, Dragana Kosjerina je na RTS-u deo tima Zabavnog programa i trenutno vodi kviz "Ja volim Srbiju", jedna je od voditelja emisije "Jedan dobar dan", ali i "Pesme za Evroviziju".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 26

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati