Zabava

[ Izvor: Mediji ]

29. 06. 2024. 17:50 2

Iza Majkla Džeksona ostalo više od 500 miliona dolara duga

Dugovi Majkla Džeksona u trenutku njegove smrti 2009. godine iznosili su više od 500 miliona dolara, navodi se u sudskom podnesku ostavštine pop zvezde koji donosi pojedinosti o njegovim finansijskim problemima pri kraju života, pišu američki mediji.

Džekson je dugovao oko 40 miliona dolara promoteru turneje A.E.G., prema podnesku koji je ovog meseca podnet Vrhovnom sudu okruga Los Angeles.

U podnesku je navedeno da je 65 poverilaca podnelo zahteve protiv pevača nakon njegove smrti, od kojih su neki rezultirali tužbama, te da su neki od njegovih dugova nagomilali velike kamate.

U sudskom podnesku sudski izvršitelji kažu da su rešili gotovo sva potraživanja poverilaca i sudske sporove.

Džekson je zaradio stotine miliona dolara tokom 1980-ih i 1990-ih kao tvorac nekih od najprodavanijih albuma svih vremena, zajedno sa koncertnim turnejama koje su punile stadione širom sveta.

Kupio je katalog pesama Bitlsa za 47,5 miliona dolara 1985. i kasnije ga prodao Sony/ATV Mjuziku u zamenu za 50 posto udela u kompaniji. Sony je otkupio udeo za 750 miliona dolara 2016.

Ali kad je Jackson umro, sa 50 godina, malo pre nego što je trebalo da krene na turneju pod nazivom This Is It, za sobom je ostavio zamršenu mrežu imovine i obaveza.

Notorni Neverland Ranč

Džekson je bio poznat po svom raskošnom načinu života. Zadužio se milionima dolara zbog svog imanja Neverland Ranč u južnoj Kaliforniji i bio je sklon skupim umetničkim delima, nakitu i privatnim avionima. Plaćao je više od 30 miliona dolara godišnje na otplatu kamata, posvedočio je forenzički računovođa tokom suđenja za nezakonitu smrt 2013. u kojem je A.E.G. prevladao.

Imanje Džekson trenutno je u sporu sa američkom poreznom agencijom nakon porezne kontrole. U odvojenom podnesku sudu ove godine, imanje je reklo da ga je federalna agencija optužila za potcenjivanje svoje imovine i rekla da duguje "dodatnih 700 miliona dolara poreza i kazni".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


In memoriam

Zoran Živković [01.07.2024.]




Video dana

Ritam mašina

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati