Zabava

[ Izvor: Mediji ]

05. 06. 2024. 10:33 0

Morgan Frimen otkrio koji glumac ga je naučio jednoj od najvećih lekcija

Danas je Morgan Frimen jedno od najprepoznatljivijih glumaca u Holivudu. Postao je slavan osamdesetih, ali je u industriji zabave od šezdesetih godina.

Tokom sedamdesetihih, Frimen se pojavljivao u raznim televizijskim emisijama i filmovima, ali ništa u čemu je glumio nije mu donelo veće priznanje u Holivudu.

Tek kasnih osamdesetihih glumac je počeo da dobija više kritika, preuzimajući uloge koje su se razlikovale od onih koje je navikao da igra. "Pametna ulica" iz 1987. bila je prekretnica za glumca, koji je za svoju ulogu dobila nominaciju za Oskara.

Frimenov trud se više nego isplatio, ali on ne bi bio tu gde jeste da nije proučavao one glumce koje je smatrao odličnima. Da bi postao vešt glumac, Frimen je analizirao šta je njegove omiljene filmove činilo tako sjajnim i pokušao da svoja otkrića pretoči u sopstveni pristup glumi.

Jedna od njegovih omiljenih uloga bila je uloga Entonija Hopkinsa u "Ostacima dana".

Kada je Frimen video film, bio je očaran Hopkinsovim nastupom i otkrio kako ga je on inspirisao. On je istakao da je "smirenosti" naučio od Hozea Ferera, ali i od Hopkinsa.

- To je ono što učim od velikih glumaca sa kojima radim: smirenost. To je najteže. Jedan glumac od koga sam to naučio je Entoni Hopkins. Rekao sam mu da je to bila jedna od velikih lekcija za mene kao glumca - otkrio je Frimen za "Film Freak Central".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idealan tajming

Zoran Živković [26.06.2024.]




Video dana

Mačka programira

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati