Zabava

Direktno.rs

21. 12. 2023. 11:57 0

Tužan život starice sa golubovima iz "Sam u kući"

Staricu s golubovima glumi irska glumica Brenda Friker. Ova 77-godišnja glumica je dobitnica i Oskara, kojeg je 1990. godine osvojila u kategoriji najbolja sporedna uloga za film "My Left Foot".

Božićni praznici ne mogu da prođu bez barem jednog od filmova iz serijala "Sam u kući", a u nastavku "Sam u kući: Izgubljen u Njujorku" Kevin (Mekoli Kalkin) u Njujorku upoznaje u parku i ženu koja hrani golubove.

Tu staricu s golubovima glumi irska glumica Brenda Friker.

Ova 77-godišnja glumica je dobitnica i Oskara, kojeg je 1990. godine osvojila u kategoriji najbolja sporedna uloga za film "My Left Foot" i ostvarila je brojne uloge u filmovima i serijama, ali gledaoci je najviše pamte po ovoj maloj ali značajnoj ulozi u filmu "Sam u kući", piše večernji.hr.

Pre nego što je postala glumica, Friker je bila pomoćnica urednika Irish Times-a, s nadom da će postati novinarka.

U dobi od 19 godina postala je glumica "slučajno" i njena karijera počela je malom ulogom u filmu "Of Human Bondage", baziranom na romanu V. Somerseta Moma iz 1915. godine. Takođe se pojavila u "Tolka Row" prvoj irskoj sapunici.

Glumica je nedavno počela da piše memoare i u jednom intervju otkrila detalje o svom privatnom životu koji nije bio nimalo jednostavan ni lagan, baš kao što je bio i život njenog lika iz filma "Sam u kući".

Prolazila je kroz period teške depresije i u razgovoru za Sunday Independent, Friker je ispričala kako ju je majka često fizički zlostavljala i opisala je kako ju je najčešće udarala šakom u lice.

Njen odnos s majkom bio je pun uspona i padova.

U jednom trenutku ju je volela, a u sledećem bi usledio fizički napad. Friker je dugo pokušavala da otkrije zašto se majka tako ponaša prema njoj, bila je emocionalno ranjiva, pala je u tešku depresiju i počela da se samopovređuje.

– Bol je bila tako nepodnošljiva, nisam mogla da izdržim ni sekunde više i morala sam je nekako da je otpustim – objasnila je ovaj svoj postupak.

Kada je krenula na terapije stvari su krenule malo na bolje, a pre dve godine u jednom intervjuu je priznala kako su joj praznici posebno usamljeni.

– Sad imam 75 godina i lagala bih kad bih rekla da će mi ovo biti lep i srećan Božić jer sam stara i živim sama, a zna da bude i vrlo mračno. Isključim telefon i spustim roletne. Ništa bolje nije ni za Novu godinu i tada se osećam posebno usamljeno jer nemam kome ni da se nasmejem ni da popričam s nekim – izjavila je glumica pre dve godine.

Bila je u braku s rediteljem Berijem Dejvisom od kog se rastala nakon devet godina braka, a razvod je zatražila zbog njegovog problema s alkoholom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Gol(f)man

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati