Zabava

[ Izvor: Telegraf.rs ]

04. 06. 2023. 13:56 0

Hit "Bohemian Rhapsody" imao drugi tekst i naziv

Procenjuje se da će rukopis pesme "Bohemian Rhapsody" biti prodavan na aukciji između 100.000 i 150.000 dolara.

Otkriveni nacrt hita "Bohemian Rhapsody" ("Boemska rapsodija, prim.aut) grupe Queen otkrio je da je klasična pesma prvobitno imala drugačije ime i tekst.

Prema jednoj od 15 stranica ranih nacrta za rok operu, prikazano je da je čuveni hit iz 1975. koji je napisao Fredi Merkjuri naslovljen "Mongolian Rhapsody" ("Mongolska rapsodija",prim.aut), što je precrtano na parčetu papira sada biše avio-kompanije British Midland Airways .

Originalni nacrti Fredija Merkjurija su trenutno izloženi na novoj aukcijskoj izložbi u Sotheby's Auction House u Londonu, koja nosi naziv "Freddie Mercury: A World of His Own", koja prikazuje neke od njegovih privatnih kolekcija i stvari.

Druge izmene su napravljene u čuvenom drugom stihu pesme, koji je u početku glasio: "Mama, there’s a war began, I’ve got to leave tonight". Konačna verzija teksta pesme glasila je: "Mama, just killed a man".

Prema New York Post-u, procenjuje se da će rukopis pesme "Bohemian Rhapsody" biti prodavan na aukciji između 100.000 i 150.000 dolara. Neki od drugih izloženih predmeta uključuju rukopise za hitove "Somebody To Love", "We Are The Champions" i "Don’t Stop Me Now", koji su svi sa autogramom Merkjurija, piše NME.

 Otprilike 1.500 artikala iz Fredijevog doma u Londonu, koji je bio netaknut 30 godina, uključujući par njegovih Adidas patika, njegove avijatičarske naočare za sunce, ličnu kožnu jaknu i druge čuvene stvari iz perioda Queen-a su dostupne za gledanje. Deo prihoda od prodaje ići će za fondacije Mercury Phoenix Trust i Elton John Aids Foundation.

Izložba će biti izložena u aukcijskoj kući Sotheby's u Londonu od 4. avgusta do 5. septembra. Više informacija potražite ovde.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati