Zabava

Direktno.rs

12. 05. 2023. 12:16 1

Neponovljive replike Vesne Trivalić (VIDEO)

Glumica Vesna Trivalić neprikosnovena je po transformacijama, neobičnim ulogama i replikama, koje pamte mnoge generacije. Čak i mlađe osobe, koje je tek upoznaju, već znaju napamet njene rečenice.

Vesna Trivalić je srpska filmska, televizijska, pozorišna i glasovna glumica.

Upisala je Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu 1984. godine, te se smatra jednim od pripadnika takozvane generacije Dvanaest veličanstvenih. Glumačku karijeru je započela 1986. godine, da bi se pet godina kasnije proslavila ulogom Ljilje u seriji "Bolji život".

Ostvarila je zapažene uloge u filmovima "Mi nismo anđeli", "Rane", "Lajanje na zvezde", "Život je čudo" i "Stado", zatim u drami "Oktoberfest", za koju je nagrađena Zlatnom arenom na Filmskom festivalu u Puli, kao i u serijama "Metla bez drške", "Policajac sa Petlovog brda" i "Vratiće se rode".

Podsetimo se kako je izgledala kao Bisenija Bisa Gavrilović u seriji "Porodično blago".


Kao i neverovatna Katarina Cakana Anđelić u seriji "Otvorena vrata" koju su svi citirali.


Kontinuirana popularnost, uprkos decenijskoj pauzi, donela joj je 2018. godine uloge u serijama "Senke nad Balkanom" i "Žigosani u reketu".

Jedna od omiljenih devojaka u filmu "Mi nismo anđeli" Nikole Kojo koja ga ne ostavlja na miru sve do samog kraja filma.

I njena replika čuvena: "Sto puta sam sebi pokušala da oduzmem život" i taj teatralni nastup je jedan od večnih scena koje će ostati upamćene kao kultne.
Vesna je 2018. godine stala na pozorišne daske posle pauze od skoro sedamnaest godina. U pitanju je bila predstava "Vrat od stakla" Jugoslovenskog dramskog pozorišta, u kojoj je, čim je kročila na scenu, pozdravljena aplauzom i ovacijama. Igrala je pored Seke Sablić, uz koju se često smatra najdarovitijom srpskom komičarkom,dok je za virtuoznost u ovom žanru nagrađena i sa dve statuete "Ćuran" na Danima komedije.

Vesna je rođena 1965. godine, u Beogradu. Njen stariji brat približio joj je razne umetničke vrste. Uz njega je zavolela muziku, prvenstveno klasičnu i džez, naučila da svira gitaru i išla na koncerte u Kolarčevoj zadužbini. Uz prijatelje sa Likovne akademije amaterski se bavila slikanjem.

Fakultet dramskih umetnosti je upisala 1984. godine, u klasi profesora dr Vladimira Jevtovića, sa Draganom Bjelogrlićem, Miloradom Mandićem Mandom, Srđanom Todorovićem, Draganom Petrovićem Peletom i Bodom Ninkovićem. Tu generaciju, u koju se ubraja još nekoliko poznatih glumaca, nazivali su dvanaest veličanstvenih, budući da su godinama svi postali ostvareni i proslavljeni glumci. Diplomirala je 2003. godine, na nagovor profesora Vladimira Jevtovića.

Talentovana glumica je u braku sa Nenadom Pandurovićem, koji je po struci plastični hirurg.

 
 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati