Zabava

Direktno.rs

19. 04. 2023. 17:56 4

Cvije nema u novim "Munjama": Podsetimo se njegovih uloga!

Proslavljeni glumac Zoran Cvijanović godinama je na domaćoj glumačkoj sceni. Njegov život obeležen je velikim ulogama, a iako ga je publika očekivala u novim "Munjama" nije ga bilo sa kolegama iz "originalne" postave.

Popularni Cvija u prvim "Munjama" pre dvadesetak godina igrao je drogiranog momka koji obija apoteku i sve vreme nosi masku Deda Mraza.

Međutim, u nastavku kultne komedija "Munje opet!" koje su ovih dana na repertoaru bioskopa njega nema.

Zoran Cvijanović je po diplomiranju ostvario istaknutu i vrlo zapaženu u ulogu u "Sivom domu". Glumio je lik zatvorenika sociopate Šojke i nema ko nije voleo njegov lik tada.

Kasnije su se zapažene uloge nizale, a neke od njih su Ivko u "Ivkovoj slavi", Brzi u "Lepa sela lepo gore", Zmago u "Crnom gruji", Radivoje Sulajić u "Poltronu", Vladimir u "Policajcu s Petlovog brda", Đura u "Mi nismo anđeli".. i mnoge druge.

Pomenućemo još i ulogu Mileta s Čubure u "Mile protiv tranzicije".

Cvijanović je rođen je 25. januara 1958. godine u Beogradu. U petom razredu osnovne škole je počeo da pohađa časove glume u dečjoj dramskoj grupi Bate Miladinovića i Anite Brzanović. Završio je gimnaziju i upisao je Stomatološki fakultet, ali ljubav prema glumi je prevladala pa je prešao na Fakultet dramskih umetnosti. 1982. godine je diplomirao. Bio je u klasi profesora Minje Dedića čiji je naziv bio "klasa visokog rizika". Studirao je sa: Sonjom Savić, Dubravkom Živković, Oliverom Ježina, Suzanom Petričević, Andrejom Maričićem, Žarkom Lauševićem, Branimirom Brstinom i Svetislavom Buletom Goncićem.

Podsećamo i na upečatljivu scenu iz filma "Jedna na jedan" u kom Zoran Cvijanović igra Gurua.

- Čudna je uloga devojčica, taman nešto smisliš kao znaš šta hoćeš u životu, i baš tad neka naleti... Skroz ti sjebe koncept - pa doda, "kada je čovek u krizi i ako stavi malo pljuvačke na uvce... I duboko udahne na nos - proćiće sve za čas... To je kao tajni način."

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati