Zabava

Direktno.rs

27. 03. 2023. 06:44 0

Igrala ženu Bate Živojinovića: Kakva je sad?

Sa kolegom je dobila ćerku Bojanu, koja je nastavila njihovim stopama.

Jugoslovenska glumica Vlasta Knezović publiku je osvojila u serijalu filmova "Rad na određeno vreme" tumačeći Kosu, suprugu Bate Živojinovića.

Vlasta je rođena u Varaždinu, ali se kao dete vojnog lica mlada preselila u Beograd gde je živela u Balkanskoj ulici. Publika širom bivše Jugoslavije ju je obožavala, ali su ratna događanja presudila da se vrati u rodnu Hrvatsku, gde je stalna članica ansambla Gradskog dramskog kazališta "Gavela".

- Otac mi je bio vojno lice, promenili smo mnogo gradova od Varaždina do Splita. Ipak, u Splitu se najviše osećam kao kod kuće. Kad se približavam moru i osetim taj morski zrak, onda zaista postajem Vrtirepka. Stvarno kao što kaže Germano Senjanović – vraćam se korenima. Osim toga, taj me zrak ozdravlja. Odmah se osećam mlađe, predivno. Kad je o Dalmatincima reč, ti ljudi jesu vražji, mangupi, no s druge strane, još su deca. Prostodušni su, otvoreni, znaš šta misle, a ako te i zafrkavaju, znaš da te zafrkavaju. U Zagrebu treba biti oprezniji – dobar je dok radiš, jer te ostave na miru, ali ja volim otvorenost, iskrenost i zato mi je Dalmacija draža - kazala je ona pre nekoliko godina, piše "Nacional.hr".

Ubrzo nakon pomenute komedije, dobija jednu od ulogu Marjete u seriji "Velo misto", koja je odlično primljena kod tadašnje publike.

- U Dalmaciji me ne zovu Vlasta, nego Marjeta. Pre nekoliko godina dirnuo me susret s jednom gospođom koja mi je prišla i rekla: ‘Znate, nazvali smo kćer po vama.’ Kažem ja: ‘Zove se Vlasta’, a ona će meni: ‘Ne, Marjeta - dodala je glumica.

Do 1984. godine bila je u braku sa zagrebačkim glumcem Predragom Petrovićem sa kojim ima ćerku Bojanu, koja je nastavila njihovim stopama.

- Malo smo se udaljili. On ima svoj život, ja svoj. Predrag je bio jako zgodan, mlađi od mene. Bio je zaigran, veseo, ali što je najvažnije, on mi je tada bio najprivrženiji. Dolazio je avionom kod mene u bolnicu u Beograd, bio je oko mene i pokazivao koliko me voli. Zaljubila sam se u njegovu privrženost i ljubav. Posle je to nestalo jer se nismo dovoljno upoznali. Razli­čite smo naravi i zapravo smo se zaneli. Ali zato imamo predivnu ćerku Bojanu. Senzibilna je, predivno odgojena - rekla je glumica za "Story.hr".

Tokom devedesetih godina slabije smo mogli da je vidimo, a onda se pojavila u serijama "Bitange i princeze" i "Larin izbor".

Osim glume bavi se i slikarstvom. Imala je više izložbi širom Hrvatske.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati