Zabava

15. 03. 2023. 14:38 0

Kako je Dragan Nikolić govorio o sreći (VIDEO)

Legendarni Dragan Nikolić jedan je od naših najvoljenijih glumaca. Pored brojnih filmova, serija i predstava, svojevremeno je bio deo projekta "Nešto lepo", gde je pričao priče Slobodana Stojanovića.

Mi ćemo se prisetiti jedne od njih. Kako je Dragan Nikolić ispričao priču o sreći.- Mislite da je nepristojno objaviti: ja sam srećan čovek? Jeste, mnogi srećni ljudi strepe da se pohvale srećom, da je ne ureknu. Plaše se da im se sreća iznenada ne preobrati u nesreću. Vidite, ti već nisu srećni, jer… Sreća i strepnja ne idu zajedno. Onaj koji strepi – nije srećan. Umesto da pevaju i slave Boga što su srećni, oni potajno misle da su krivi što su srećni. Kao da je sreća nešto što ne pripada ljudima. Ja sam iskusio nešto sasvim drugo.

Sreće i radosti ima u izobilju, nesreće i mučnine mnogo manje. To vam je, u stvari, isto kao sa zdravljem i bolešću.

Jeste, ja sam vam kao neki agitator, maneken sreće.Bez pouzdanja u sreću, bez podrazumevanja sreće, nema sreće. Zato bih, pre svega, trebalo da zahvalim sebi, ali, još više Bogu, što me je načinio ovakvim kakav jesam, kakav treba da budem. Kada se uporede dva trenutka mene, razmaknuta pedeset osam godina, reklo bi se da su samo čudo, prevelika božja milost, mogli da ih sastave…

Međutim, sve je teklo običnim, ponekad čak i sporim tokom, skakutao sam s kamena na kamen, sve po suvom.Zaključio sam iz toga ono što bi trebalo poveriti i drugima: život je udešen ljudima za sreću, a prokletstvo su izmislili, i dozivaju ga… izvinite… oni nezgodni, prljavi, baksuz ljudi, koji ne umeju sa životom - ispričao je priču Dragan Nikolić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati