Zabava

Direktno.rs

05. 03. 2023. 18:00 0

Glumice kojima se divila Sonja Savić

Glumica je o tome govorila u intervjuu iz 1985. godine.

Sonja Savić važila je za jednu od naših najpoznatijih glumica. Ona je davne 1985. godine dala intervju za "Blitz" gde je otkrila kojim koleginicama se divila.

- Pod uzorom ja podrazumevam fasciniranost pojavom, nesto nedostižno. U našoj kinematografiji veoma sam volela glumice: Snežanu Lukić, koja je radila u filmovima Živojina Pavlovića, njena graciozna pojava i filmski način govora fascinirali su me.

Druga žena, koja je na izvestan način uvek neformalno u neformalnlm filmovima sjajno sebe izražavala i bila lepa, pametna i slobodna žena jeste Božidarka Frajt.

I treća osoba, koja je film spoznala kao svoj život i učestvovala u njemu kroz njega se razvijajući, beskrajno ga volela i davala mu se, koja je uvek bila fotogenično, pametno i duhovito biće - Milena Dravić. Ona je bila moje detinjstvo, detinjstvo cele moje generacije, zaštitni znak za Jugoslaviju - navela je tada Sonja Savić.

Glumica se potom dotakla stranih zvezda.

- Međutim, ja moram da spomenem žene koje su mene - u nekom mom svesnom periodu - fascinirale, uništile, probudile u meni potpunu strast za bavljenjem ovim pozivom, to su: Bili Holidej, Marlena Ditrih, Žana Moro i najzad, u apsolutno profesionalnoj kinematografiji nedavši se do kraja - Merilin Monro.

Posle sedamdesetih godina na ovamo ja, zaista, moram priznati da nemam osobu za koju bih rekla da me ruši s nogu, naročito ne žensku osobu. A mislim da je razlog tome povratak tom nekom građanskom smislu, nekom muškom individualizmu - navela je tada Sonja Savić, prenosi Yugopapir.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati