Zabava

Direktno.rs

03. 03. 2023. 06:00 3

Glogovac o ulozi u filmu Anđeline Džoli: "Iritantno"

Zbog ove odluke nikada se nije pokajao.

Nebojša Glogovac bio je jedan od najboljih glumaca sa naših prostora, a preminuo je 9. februara 2018. godine od raka pluća.

On je ostvario bojne zapažene uloge, a saradnju su mu nudile i svetske zvezde. Naime, kada je Anđelina Džoli snimala film "U zemlji krvi i meda", Glogovcu je nuđena uloga, ali ju je on odbio.

- Kontaktirali su me njeni agenti. Agent Bob tražio je da dođem na audiciju za film u London. Rekao je da ću tamo dobiti stranu s dijalozima. Ipak, kada sam tražio da mi pošalju scenario, to su vešto izbegavali s obrazloženjem da niko od potencijalnih glumaca ne sme znati šta piše u scenariju. Već ta misterija oko projekta mi je bila iritantna. Rekao sam im: ‘Hej, ljudi, dajte da uđemo u suštinu rata, da izbegnemo šablon kako su jedni ludi, za*ebani i sve će nas pobiti, a drugi sede skrštenih ruku' - rekao je on svojevremeno.

- Na insistiranje agenata da prihvatim ulogu na neviđeno, odgovorio sam da hoću ukoliko film sagledava ove naše ratove kao zlo koje se desilo ljudima koji su se voleli, sarađivali, bili komšije, živeli zajedno, ženili se i udavali jedni s drugima i u kojem su samo političari dobro prošli. Kako sam počeo da postavljam ta pitanja, tako je komunikacija koja je počela vrlo pompezno, krenula da jenjava. A završila se tipično američki – u poslednjem pismu agenti su mi napisali: ‘Pošto je vaš talenat toliki da bismo mogli da vam ponudimo samo glavni lik, a on je već dodeljen, nećemo imati ulogu za vas' - dodao je glumac.

- Kad sam shvatio da se radi o još jednom projektu u kojem će Amerikanci nama pričati priču o tome šta se kao događalo i kako smo mi proživljavali rat, a pritom nemaju pojma o suštinskim stvarima, zahvalio sam se na saradnji. I nisam zažalio. Film je ispao loš, Anđelina Džoli se nimalo nije proslavila kao rediteljka. Intuicija me je spasila - zaključio je Glogovac tada.

Podsećamo, film "U zemlji krvi i meda" je Anđelinin rediteljski prvenac, a izazvao je veliku buru u Srbiji i regionu zbog načina na koji je prikazan rat na ovim prostorima. Ni u svetu ovo ostvarenje nije postigl veći uspeh, niti je dobilo dobre kritike.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati