Zabava

Direktno.rs

23. 01. 2023. 10:39 0

Divimo joj se, a i ona se borila sa samopouzdanjem

Sada potpuno drugačije gleda na sebe!

Osamdesetih godina prošlog veka bila je simbol lepote i privlačnosti, a postala je planetarno poznata posle filma "Plava laguna" u kome je imala glavnu rolu. Glumica Bruk Šilds nedavno je progovorila o putu kojim je morala da prođe da bi stvorila samopouzdanje.

I pored toga što je važila za jednu od najlepših žena tog vremena, nije imala dovoljno samopouzdanja i svesti o sebi, pa se osećala nesigurno i nepotpuno. Nedavno je sa javnošću podelila jedno od svojih najvećih otkrića - žene mogu biti seksi i senzualne u svim životnim dobima.

- Danas živim "u svom telu" punim plućima, više nego ikad pre - dodala je.

Bruk je imala napornu prethodnu godinu. Tokom vežbe na dasci za balansiranje, što radi svaki dan, neka sitnica joj je skrenula pažnju i ona je nezgodno pala i slomila butnu kost. Posle toga je mora da ide na rekonstruktivnu operaciju koja joj je ostavila ožiljak. Sedmice je provela na fizikalnoj terapiji i rehabilitaciji, piše Ona.

U jednom intervjuu je otkrila sve o svojoj borbi s ljubavlju prema samoj sebi i osećaju seksepila, za koji smatra da je deo žene u bilo kojoj životnoj dobi. Bruk je otkrila kako misli da bi žene trebalo da se osećaju još seksepilnije i da još više vole svoje telo kako stare.

- Verujem da je pogrešno mišljenje da žene ne mogu da budu seksi nakon određene životne dobi. Prihvatanje svog tela dolazi kasnije. Sada živim u boljem skladu sa svojim telom nego ikada - ispričala je.

Glumica je dodala da su starije žene često odbačene kao nevažne u društvu.

- Moje telo se zapravo oseća kao da pripada meni. A ne mogu da kažem da sam se tako osećala u mladosti. Mislim da postoji zabluda da, ako niste sposobni za rađanje, čini se da niste bitni na svetu. Jer vi više ne održavate svet - rekla je.

Šilds je dodala da je snaga i privlačnost starenja u samopouzdanju koje žene sa godinama dobijaju, ali i spremnosti da bez izvinjenja rade stvari koje pomeraju granice koje su ih nekada sputavale.

- Sada ulazimo u prostoriju samopouzdano i mislimo, pa, nemam šta izgubiti. U tome postoji jedna opijajuća jednostavnost. Samopouzdanje je najseksepilnija stvar s kojom sam se ikada susrela - rekla je u intervjuu.

Otkrila je da se donedavno nije osećala prijatno u svom telu, napominjući da su njene 20-te bile ispunjene strahom, a njene 30-te usredotočene na pokušaj da se oseća i izgleda na određeni način, dok je takođe očajnički pokušavala da zastrudni.

- U svojim 20-ima sam se bojala seksa, bila sam devica do svoje 22. godine. Znate, mislila sam da seksom vređam čovečanstvo, jer sam katolik, nisam udata i stalno sam osećala kamen krivice na ramenima - rekla je.

U 30-ima se nije zapravo radilo o tome da budem seksi. U centru pažnje je bio optimalan rad tela kako bi stvorila nešto novo. To je bilo poput 10-godišnjeg putovanja - priča Bruk.

Nakon što se borila da zatrudni i prošla kroz sedam krugova veštačke oplodnje u svojim 30-ima, tek je u 40-tima konačno doživela seksualno buđenje u i prvi put seks podredila sebi - svojim potrebama i željama.

- Tek u svojim 40-ima sam počela da tazmišljam o seksu kao o svom iskustvu, a ne o nečijem iskustvu kojim sam se upravo kretala. Ono što želim da moje kćerke znaju je da je to zajednička odluka - rekla je.

- A moja karijera? Indirektno su mi govorili da sad, kad sam napunila 40 godina, više nisam zanimljiva. Četrdesete nisu kraj, to je novi početak. I tako sam se i ja osećala - na početku nečeg novog - objasnila je.

Bruk, koja ima dve kćeri - Rovan, 18, i Grier, 15, želi da prenese tu važnu poruku ljubavi prema samoj sebi na svoju decu i njihove odnose.

- Ne želim da se ikada osećaju iskorićeno. Želim da imaju kontrolu nad sobom i svojim životom i da se ničega ne stide - rekla je.

Dodala je da je u toj potrazi za sobom i kod prihvatanja sebe bitna i podrška partnera. Romantika, vreme posvećeno jedno drugom, izlasci i još niz svakodnevnih stvari koje ljudi mogu pružiti jedni drugima imaju veliki uticaj na samopouzdanje i održavanje ljubavnog odnosa, koji posebno utiče na to kako čovek vidi samog sebe.

- Na moje samopouzdanje ne utiču spoljašnje okolnosti. I mislim da je čudo proći kroz ovaj posao kojim se ja bavim ceo život i opstati u njemu. Moja vrednost nisu bili spoljašnji aduti, nego vitalnost - zaključila je.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati