Zabava

Direktno

10. 01. 2023. 11:45 3

Predsednik UO RTS ima pesmu na festivalu koji Javni servis organizuje?!

Mislili smo da smo sve videli i da ne može dalje, ali je javnost u tome demantovao Branko Klanšček, predsednik Upravnog odbora RTS-a! Naime, Klanšček je odlučio da učestvuje sa svojom pesmom na takmičenju za odlazak na Evroviziju, koje organizuje Radio-televizija Srbije?! To je nešto što je do sada nezabeleženo...

Osim ako ne postoje dve osobe s imenom i prezimenom Branko Klanšček, ovo je presedan kakav se retko sreće jer je reč o očiglednom sukobu interesa, ali i bahatosti.

Informacije do kojih se može doći istraživanjem biografije osobe ovog imena i prezimena pokazuju da je skoro sasvim izvesno da je to isti čovek.

Naime, u zvaničnoj biografiji Branka Klanščeka stoji da je "kao autor pesama učestvovao na brojnim muzičkim festivalima kao što su festival u Vrnjačkoj Banji, Zagrebački festival, festival Sunčane skale, Melodije hrvatskog Jadrana, Splitski festival i drugi. Klanšček je i čkan SOKOJ-a".

S jedne strane, razumljivo je da neko ko se bavi muzikom ima želju da učestvuje na festivalima, ali je s druge strane, s obzirom na njegovu funkciju, nešto ovakvo nedopustivo i nenormalno.

Ovom scenom nije mogao da se načudi ni Dimitrije Vojnov, glumac, scenarista i dramaturg, koji se tim povodom oglasio na Fejsbuku.

- Mora da se prizna da je ova situacija sa Brankom Klanščekom, pop stvaraocem u pokušaju, čije ime se pojavljuje među autorima izabranih pesama ua završnu selekciju RTS-a koju će slati na Evroviziju, jedna od unikatnih bizarnosti. Naravno, možda postoje dva Branka Klanščeka koji se bave pop muzikom, to treba da utvrdimo, ali ako je zaista to onaj za koga mislimo da jeste - predsednik Upravnog odbora RTS-a, onda se postavlja pitanje u kojoj meri je ispao glup - napisao je Vojnov i dodao:

- Razlog da mislim da jeste isti čovek kaže njegova biografija u kojoj se navodi "Kao autor pesama učestvovao je na brojnim muzičkim festivalima, kao što su Festival u Vrnjačkoj Banji, Zagrbački festival... Ako je poslao pesmu, i prosto prošao dalje, to je prilično bahato i glupo. Ali, ako je poslao pesmu, a onda je oni koji imaju problem s njim namerno progurali da bi ga osramotili i napravili budalom, to je zaista jedan novi nivo - napisao je između ostalog Vojnov.

Da podsetimo, kako je otkrila Olivera Kovačević, urednica zabavnog programa RTS, predstavnike Srbije biraćemo 1, 2. i 4. marta, kada će se održati "Pesma za Evroviziju".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati