Zabava

Direktno.rs

03. 12. 2022. 07:00 1

Sin jedinac Rade Đuričin uspešan u SAD

Sin naše čuvene glumice Rade Đuričin pravi je ponos svoje majke. Karijeru je gradio u Americi, gde je stekao veliko poštovanje.

Legendarna glumica, Rada Đuričin zapaženim ulogama obeležila je glumačku scenu i stekla veliki broj poštovalaca. Na privatnom planu se takođe ostvarila, u velikoj ulozi - majke.

Iz velike ljubavi sa pionirom srpske nuklearne fizike, Dragoslavom Popovićem koja je krunisana 50 - godišnjim brakom rodio se sin jedinac, Radan Popović.

Uprkos tome što je veoma uspešan, o njemu se jako malo govori. Svoju karijeru započeo je u Americi gde je postao veoma cenjen i zapažen. Uprkos tome što je znanje sticao u dalekoj Americi, rešio je da se vrati u otadžbinu kako bi dao svoj doprinos srpskom filmu.

Dakle, Radan je poznati filmski snimatelj koji je radio na ostvarenjima poput "Crnog bombardera", "Balkanskih pravila" i "Sjaja u očima", od sredine devedesetih godina živi i radi u Los Anđelesu, gde je upozano suprugu Draganu i dobio dvoje dece.

Čuvena glumica, jednom prilikom je rekla da je njen sin u Ameriku otišao na dve nedelje, a ostao 30 godina. Njegov talenat brzo je isplivao, te su se poslovne prilike masovno otvarale.

Pored mnoštva ponuda koje ima, želeo je da srpski film podigne na viši nivo i da mu ostavi svoj pšečat. Danas je omiljeni saradnik oskarovca Aleksandra Pejna, a u domovinu se vratio da bi slikao seriju "Tajkun", ali i drugu sezonu "Bese".
Mnogi misle da je njegov put uspeha bio lak, međutim prvi dani u Americi bili su veoma teški i zahtevali su hrabrost i snalažljivost. Ipak, kada mu je pomoć bila najpotrebnija tu je bio naš proslavljeni glumac Dragan Bjelogrlić, koji mu je bio cimer.

"Završili smo tada snimanje "Crnog bombardera", a s njim je u Holivud došao i Darko Bajić. Svi su bili kod mene na gajbi. Odlučili smo da napravimo kopije filma i prebacimo ih na VHS kasete. Odlučili smo da prodajemo te kasete po crkvama ne bismo li nekako preživeli. Išlo je dosta traljavo i nismo mogli od tog da živimo. Bjela zna s ljudima, a ispostavilo se da je dobar i za kockarskim stolom. Kad smo otišli u Las Vegas da u našoj crkvi prodajemo kasete, to je bilo strašno iskustvo i onda smo otišli u kazino. Bjela se pokazao dobrim za rulet stolom, toliko dobrim da je menadžer kazina poslao ključ od sobe na račun kuće. Izvukao nas je. Mi ne bismo s prodajom kaseta uspeli da preživimo", ispričao je Radan za Kurir.

Budući da potiče iz glumačke porodice, Radan nije mogao da ostane imun na ovu umetnost, a glumce je zavoleo svim srcem.

"Da ne volim glumce, bilo bi skandalozno. Odrastao sam u bifeu JDP. Oduvek se trudim da im ugodim. Možda se s tim ne bi složila Anica Dobra, koja mi je jednom prilikom rekla da sam se vežbao na njoj. Trudio sam se da je u "Crnom bombarderu" slikam što sam lepše znao i siguran sam da to nije rekla u lošem smislu, već iz ljubavi. Nema dobrog kadra bez glumca. Naravno, sve potiče od scenarija.", rekao je on jednom prilikom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati