Zabava

Direktno.rs

23. 11. 2022. 20:29 0

Na šta fudbaleri troše novac

Fudbal je verovatno najprofitabilniji sport i nije ni čudo što je privreda izgradila celu industriju oko njega. Prirodno je da su i fudbaleri najplaćeniji sportisti, a evo kako oni troše svoje bogatstvo.

Najplaćeniji igrač na svetu je Kristijano Ronaldo koji zarađuje 31 milion evra po sezoni, zatim je tu Geret Bejl, pa Lionel Mesi, a onda i Zlatan Ibrahimović sa 7 miliona evra zarade po sezoni.

Sada se postavlja pitanje: Kad imaš toliko novca, kako ga trošiš?

Ispostavilo se da fudbaleri vole kuće. Dok Nejmar Junior poseduje kuću u blizini Versajske palate, Dejvid de Hea je kupio vilu u Španiji.

Pored luksuznih kuća, fudbaleri obožavaju isto tako luksuzne automobile. Tako je Manuel Nojer kupio sebi Audi RS6 Avant koji košta preko 101 hiljada funti, dok Mario Baloteli vozi Bentlija koji ga je koštao oko 172.019 funti.

Bogatstvo se troši i na nakit, brendiranu odeću, a ponajviše na luksuzne satove koji koštaju čitavo bogatstvo.

Za Zlatana Ibrahimovića kažu da crkvu u Stokholmu naziva svojim vlasništvom. Ima plan da jednu zgradu pretvori u stanove i tako uloži u svoj penzioni fond.

Priča se da je fudbaler Didije Drogba kupio rudnik zlata u vrednosti od 52.343.530 funti u želji da pametno ulaže svoj novac.

Vejn Runi obožava trkačke konje, a suprugi je poklonio jednog vrednog 103.187 funti.

Ali ne misle svi fudbaleri samo na sebe. Ima i onih koji veliko bogatstvo daju u dobrotvorne svrhe. Jedan od njih je i Filfrid Zaha koji je donirao 10 odsto svoje mesečne zarade u dobrotvorne svrhe.

On je od prve plate zarađene kao profesionalni fudbaler počeo da donira. Najviše njegovih donacija ide na sirotišta.

I Kristijano Ronaldo nije škrt. Naprotiv, on se smatra jednom od najmilosrdnijih fudbalera, a tome u prilog ide i njegova velika donacija od 89.000 funti 2013. godine koju je donirao za Crveni Krst.

2014. godine kada je njegov tim osvojio Ligu šampiona, Ronaldo je dobio bonus od 450.000 funti koje je fudbaler dao direktno u dobrotvorne svrhe.

Kada je Indoneziju pogodio razoran zemljotres, Kristijano Ronaldo je odlučio da ode lično tamo i pomogne ljudima jer je tokom vesti video u prilogu nesrečnog dečaka koji sedi u sred ruševina, dok je na njemu bio dres sa Kristijana Ronalda.

Postoji i priča o dečaku koji se 2009. godine borio sa rakom. Ronaldo je njegovu porodicu smestrio u hotel, a detetu platio lečenje u privatnom medicinskom centru godinu dana. Dečak je nažalost preminuo 2013. godine.

Mohamed Salah je egipatski profesionalni fudbaler koji je poznat po tome što je osnovao fondaciju koja je finansijski pomogla oko 450 porodica.

Kada je egipatska ekonomija prolazila težak period, Mohamed je vladi donirao 234.000 funti. Nakon terorističkog napada u Kairu 2019. godine, u kojem je stradao Nacionalni institut za rak, Mohamed je donirao 2,5 miliona funti iz svog džeba za popravku Instituta.

Izgleda da se iza raskošnih života slavnih fudbalera krije toplo srce.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati