Zabava

Direktno.rs

21. 11. 2022. 17:29 5

Život omiljene pevačice bajka tužnog kraja

Tragična sudbina čuvene Vere Ivković nikog ne ostavlja ravnodušnim!

Veru Ivković svi pamte po raskošnom glasu i umiljatom osmehu, iza kojeg se krila velika tuga. Legendarna pevačica narodne muzike, koja je bila i član ansambla "Đerdan" proslavila se vojvođanskim pesmama, a neke od njenih največih hitova su: "Šuška se šuška" i "Moj Dragane".

Iako je iza sebe ostavila veoma uspešnu karijeru i neizbrisiv trag u muzičkom svetu, ovu prelepu damu život nije uopšte mazio.
Suočila se sa najvećim bolom koji jedan čovek može da doživi. Naime, ćerka ćerka Maja se borila sa neizlečivom bolešću – lupusom, te je i rano umrla. Vera nikada nije uspela da se oporavi od ovog udarca koji joj je sudbina priredila.

- Teško se borila s bolešću moje sestre Maje. To ju je koštalo zdravlja. Maja je rano obolela, u 15. godini, bolest je bila neizlečiva i umrla je u dvadeset sedmoj. Mama i tata su sve učinili da joj pomognu. Pomoć su tražili svuda. Nažalost, nije joj bilo spasa. Majina smrt je pokosila majku, a ubrzo je umro i otac - rekao je pevačicin sin Vladimir Živković.

Da krv nije voda pokazuje i činjenica da je Verin unuk Danilo Živković krenuo njenim stopama. Nasledio dar za pevanje od bake, te se takmičio jednoj od sezona "Pinkovih zvezda". Danilo se svojevremeno osvrnuo na najteži moment u njihovoj porodici.

- Za moju porodicu je to ružan period. Maja je bolovala od lupusa. Za nju nisam bio toliko vezan jer je zbog bolesti nisam često viđao. Više sam bio vezan za babu i dedu, po kom sam i dobio ime. On je prvi umro, a posle njega i Maja. Njena smrt je svima teško pala, ali je baki bilo najteže. Zbog toga se razbolela, a posle nekoliko godina i ona je preminula. Imala je dva šloga, pa smo je kasnije smestili u Centar za stara lica u Rumi“, rekao je on jednom prilikom za domaće medije.

I u gerontološkom centru Vera je bila omiljena i svi su govorili da je bila nasmejana, preminula je u 63. godini.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati