Zabava

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

17. 11. 2022. 10:31 4

Mališa iz "Rođaka sa sela" iskušenik Hilandara

Dramski umetnik Lazar Dubovac (39), koga publika najviše pamti po ulozi Mališe u serijalu "Moj rođak se sela", odlučio je da napusti glumu i da se zamonaši,.

Glumac već nekoliko meseci živi na Svetoj Gori, u manastiru Hilandar, što su potvrdile i njegove kolege, piše Kurir.

- Hteli smo Lazara da angažujemo u novoj seriji, ali smo čuli da je napustio Srbiju. Čuli smo da je na Hilandaru i da želi da se zamonaši - priča jedan od producenata, koji je želeo da ostane anoniman, a već je s njim sarađivao.
Isto su nam potvrdili i naši turisti koji su se nedavno vratili sa Svete Gore.

- Videli smo Mališu. Hteli smo s njim da se slikamo, ali nam nisu dozvolili da ga fotografišemo. Čuo sam da se priprema za monaški život i da je trenutno iskušenik - ispričao je sagovornik Kurira.

Iskušenik je termin koji se u religiji koristi da se opiše osoba koja se sprema da se zamonaši i koja se nalazi u nekoj vrsti provere da li je sposobna za monaški život. Pripreme za monaštvo mogu da traju i nekoliko godina nakon kojeg sledi svečani čin, kada će Lazar dobiti i novo ime.

Kontaktirali smo s Lazarom Dubovcem povodom naših saznanja, ali on nije odgovorio na naše poziv i poruke.

Odluka glumca ne treba da čudi jer on već više od deset godina odlazi na Hilandar. Pre nekoliko godina pričao je kako je mir pronašao na Svetoj Gori.

- Nisam mogao da se nagledam lepote. Posle nekog vremena provedenog tamo čovek počne da se preispituje zašto je on ovoj planeti i kuda odlazi naša energija i stečeno znanje. Zapitao sam se: čemu jurnjava za poslom, svađe, dokazivanja? Ništa vam ne okupira pažnju - otkrio je on tada.
- Ko jednom ode na to sveto mesto, neka energija ga stalno vuče da se ponovo vrati - dodao je tada Dubovac.

On je tada ispričao da na poznate ličnosti više reaguju turisti nego monasi.

- Ljudi su me prepoznali i čudili se otkud to da im glumac kuva i služi kafu. Monahe ne interesuje ko sam ja, čime se bavim, koliko imam novaca, već je osnova svega ljubav. Kuvanje kafe je vrsta pažnje, a i to je ljubav. Pored toga, krčio sam put u šumi, čistio manastire, pravio sveće, brojanice - završio je Dubovac.

Rastko Lupulović postao Ilarion

Nekadašnji glumac Rastko Lupulović zamonašio se još 1996. godine i uzeo ime Ilarion. Rođen je 1974. godine u Beogradu, a ljubitelji filmske umetnosti ga pamte po ulogama u filmovima "Biće bolje" i "Paket-aranžman", seriji "Otvorena vrata". Godinama je službovao nedaleko od Gnjilana, u Kosovskom Pomoravlju, s titulom episkopa novobrdskog. Krajem maja izabran je za vikarnog episkopa patrijarha Porfirija.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati