Zabava

Direktno.rs

03. 11. 2022. 09:02 0

Metju Peri o zavisnostima: Operacije i ivica smrti

U memoarima, Peri je želeo da podeli svoju priču kako bi pomogao drugima koji se možda suočavaju sa bolešću zavisnosti.

Glumac iz serije "Prijatelji" Metju Peri govorio je o svojoj višedecenijskoj zavisnosti u svojim novim memoarima "Prijatelji, ljubavnici i velika strašna stvar" (dostupni od 1. novembra).

U ekskluzivnom intervjuu za naslovnicu za magazin "People", Peri je rekao da su memoari puni nade, ali da on ne beži od teških perioda svog života, koji uključuju višestruke gastrointestinalne operacije, 15 poseta rehabilitacionom centru i komplikovan odnos sa trezvenošću. Memoare čak otvara teško otkriće: u 49. godini života Peri je umalo umro.

Peri je potom govorio da je doživeo gastrointestinalnu perforaciju - ozbiljno zdravstveno stanje koje se manifestuje rupom u gastrointestinalnom traktu, kao i pucanje debelog creva, što je bio rezultat upotrebe opijata. Posle dve nedelje u komi i nekoliko meseci u bolnici, Peri se oporavio, ali u početku su lekari rekli njegovoj porodici da ima dva odsto šanse da živi.

"Stavili su me na stvar koja se zove ECMO mašina, koja obavlja disanje za vaše srce i vaša pluća. To niko ne preživi." Iskustvo je nateralo Perija da se oseća zahvalnim što je živ.

Peri kaže da su njegovi problemi sa zavisnošću počeli dok je radio na setu hit sitkoma "Prijatelji". Pridružio se ekipi sa 24 godine, a sa 34 je bio u velikim problemima zbog konzumacije alkohola i na kraju je počeo da koristi i tablete.

U memoarima, Peri je želeo da podeli svoju priču kako bi pomogao drugima koji se možda suočavaju sa bolešću zavisnosti.

- Želeo sam da sve ovo podelim kada sam bio siguran da ponovo ne ulazim u mračnu stranu svega. Morao sam da sačekam dok ne budem prilično bezbedno trezan i daleko od aktivne bolesti alkoholizma i zavisnosti, da sve to zapišem. A glavna stvar je bila da sam bio prilično siguran da će to pomoći ljudima.

Iskustvo pisanja i prenošenja lične priče na papir može biti zastrašujuće zbog činjenice da će to postati javno, ali sve ovo je pokazalo Periju njegovu sopstvenu snagu.

- Ono što me najviše iznenadilo je moja otpornost. Način na koji mogu da se oporavim od sve ove torture i grozote. Želeći da ispričam priču, iako je pomalo strašno ispričati sve svoje tajne u knjizi, nisam ništa izostavio. Sve je tu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati