Zabava

05. 10. 2022. 06:52 2

"Nemoj da brigaš": OBOŽAVANE pesme domaćih filmova

Koliko muzika iz filmova govori o narodu iz kog ostvarenja potiču nije potrebno pojašnjavati. "Nesrećnik sam od malena, od sve muke pesme pevam", neprevezađeni su stihovi kojim počinje kultna filmska pesma. Odvojili smo za vas osam "najjačih" numera iz domaće kinematografije.

Podsećanje na dobra stara vremena domaće kinematografije logično je da počne kultnim filmom "Ko to tamo peva" Slobodana Šijana i pesmom koja je ostala za sva vremena kao dokaz pravog duha ovog naroda koji peva i kada je najgore.

Bez pogovora, Zoran Simjanović je jedan od najvećih genija domaće filmske muzike. Zato je pesma "Floyd" koju maestralno izvodi Dado Topić možda i najbolja pop filmska numera svih vremena. Da li je potrebno isticati koliko je "Nacionalna klasa" moćan film?

Pesma "Nemoj da brigaš" iz filma "Balkan Ekspres" još jedan je izuzetan pokazatelj duha ovog naroda koji "udara brigu na veselje" i kada lete meci, gladuje... Ove stihove treba držati na usnama uvek. Maestralna Tanja Bošković!

U vreme filma "Šećerna vodica" tadašnja Jugoslavija je imala elektro pop scenu na kojoj može da joj pozavide mnogi. Pesma "Sama" je apsolutni favorit, isto koliko je i ovaj film i genijalna Sonja Savić. Zauvek je u našim srcima, Sonja!

Ako je jedna glumica svojim glasom i interpretacijom otopila velike ekrane onda je to Anica Dobra u filmu "Crni bombarder" Darka Bajića, pesmom "Svečane bele košulje".

Pesma "Moji su drugovi" iz filma "Ni na nebu ni na zemlji" je omiljena brojnim ljubiteljima "kapljice". Uostalom, Bajagina pesma je postala mnogo veća od samog filma.

Naravno, znamo da su Vampiri na neki način muzički obeležili kultni film Srđana Dragojevića "Mi nismo anđeli". Ali, pesma "Čekala sam" je pokazatelj filmske snage.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati