Zabava

[ Izvor: Direktno.rs ]

05. 11. 2022. 14:06 0

Aki Rahimovski o Magi: Niko nije svirao kao ona

Kultna ličnost jugoslovenskog rokenrola klavijaturistkinja Ekatarine Velike Margita Magi Stefanović (1959-2002) gostovala je Parnom valjku na album "Pokreni se!", a to iskustvo frontmen Aki Rahimovski i gitarista Husein Hasanefendić-Hus opisivali su kao - "fantastično!"

- Niko do dan danas nije mogao skinuti ono što je ona odsvirala. Fantastično - govorio je Rahimovski o sviračkom umeću Stefanovićeve, osvrćući se na bitne trenutke karijere benda.Pošto je EKV početkom 1985. godine snimila svoj album "Ekatarina velika" u Zagrebu, Margita je odlučila da u tom gradu ostane još neko vreme. Tokom boravka u Zagrebu Magi se sprijateljila sa članovima Parnog valjka, koji su je pozvali da svirački gostuje na snimanju albuma "Pokreni se!" (1985). Na kraju, Magi je "smislila i odsvirala sve klavijature" (osim klavira u "Stojim već satima"), piše na omotu Valjkovog albuma sa kog se izdvojio veliki hit "Ugasi me". 

- 'Ugasi me' ima nekakav sazvuk... neverovatno je šta je ona tamo utisnula. 'Van vremena' svira čudesno! Ta je pesma na ritam mašini, jer sam ja to nešto složio na licu mesta. Doslovno se u studiju dešavala pesma. I onda je ona svirala toliko dobro, da na kraju šest minuta traje pesma samo zato jer je do kraja došla ritam mašina koju smo snimili. I da je još dve minute bilo, još bi pustio, jer je tako fluidno plovila... Fantastično! - priseća se Hus.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati