Slobodno vreme
11. 08. 2025. 16:16 0
Krastavac ceo život jedemo pogrešno: Na ovaj način je daleko ukusniji i kvalitetniji
Postoji jednostavan trik koji može potpuno da promeni ukus krastavca i to pomoću obične soli.
Krastavac je jedno od onih povrća koje većina nas rado jede jer ne zahteva nikakvu komplikovanu pripremu oljuštiš ga, isečeš i poslužiš.
Umesto da ga odmah dodate u salatu, odvojite malo vremena i posolite ga pre upotrebe. Kada se krastavac posoli i ostavi da odstoji oko 30 minuta, so izvlači višak vode iz njega. To je posebno korisno ako ga koristite u jelima poput grčke salate, tzatzikija ili bilo kog preliva i sosa u kojem previše tečnosti može razvodniti ukus.
Postupak je jednostavan, krastavac operite, oljuštite i isecite na željeni oblik. Prebacite ga u činiju, pospite solju tako da svaki komad dobije svoj deo i lagano promešajte. Zatim ga prebacite u cediljku i ostavite da odstoji. Po želji, višak tečnosti možete dodatno ukloniti papirnim ubrusom ili kuhinjskom krpom.
Nakon toga, krastavac je spreman ukusniji, hrskaviji i savršeno pripremljen za vašu sledeću salatu ili prilog.
Komentari 0
ostavi komentar