Slobodno vreme

[ Izvor: Mediji ]

17. 09. 2024. 14:17 0

Instagram uvodi VELIKE PROMENE

Instagram se suočava sa pritiscima u vezi sa bezbednošću dece na mreži i uvodi značajne promene kako bi poboljšao privatnost i sigurnost mladih korisnika. Aplikacija je predstavila nove funkcije koje će pomoći u zaštiti maloletnika od neprikladnih kontakata i sadržaja, kao i poboljšanju njihovog sna.

Od sada, nalozi korisnika mlađih od 18 godina biće automatski postavljeni na privatne, što znači da samo odobreni pratioci mogu videti njihove objave. Takođe, maloletnicima neće stizati obaveštenja od 22 do 7 sati ujutru kako bi se poboljšao kvalitet njihovog sna. Instagram će takođe uvesti nove alate za nadzor roditeljima, uključujući mogućnost uvida u naloge koje njihova deca prate.

Adam Moseri, šef Instagrama, izjavio je da ove promene odgovaraju na brige roditelja u vezi sa bezbednošću njihove dece na mreži. Promene su deo inicijative "Teen Accounts" koja ima za cilj da stvori bezbednije iskustvo za tinejdžere.

- Žao mi je zbog svega kroz šta ste svi prošli - rekao je Mark Zakerberg porodicama dece koja su doživela neprijatnosti na Instagramu.

Moseri je priznao da bi nove mere bezbednosti mogle da utiču na Metin rezultat i popularnost među tinejdžerima.

- To će definitivno naštetiti rastu tinejdžera i angažovanju tinejdžera, a postoji i veliki rizik - rekao je on.

- Ali u suštini, želim da budemo spremni da rizikujemo, da nas pomerimo napred i da napredujemo.

Nove mere predstavljaju jedan od najvažnijih koraka u poboljšanju bezbednosti na društvenim mrežama za mlade. Dok su ranije kritike bile usmerene na rizike koje društvene mreže predstavljaju za decu, ove promene pokušavaju da minimizuju te rizike.

Međutim, i dalje postoje izazovi, kao što je problem tinejdžera koji lažu o svojim godinama prilikom registracije. Instagram planira da razvije tehnologiju koja će pomoći u prepoznavanju i blokiranju takvih naloga.

Dok će nove mere verovatno poboljšati bezbednost, moguće je da će uticati na angažman tinejdžera i na način na koji koriste aplikaciju. Iako će ove promene možda izazvati podeljene reakcije među mladima, Instagram se nada da će stvoriti sigurnije okruženje za sve korisnike.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Prečica

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati