Slobodno vreme

Direktno.rs

17. 09. 2024. 14:00 0

Debeli mačak Mrvica pokušao da pobegne iz centra za mršavljenje! Ima 18 kg, a evo šta ga je sprečilo

Korpulentni Mrvica se zaglavio u cipelarniku zahvaljujući "salcetu" i svojoj neverovatnoj težini od 18 kilograma.

Mačka teška skoro 18 kilograma ostala je zaglavljena u cipelarniku dok je pokušavala da pobegne iz centra za mršavljenje u Rusiji. Debeli mačor po imenu Krošik ("mrvica" na ruskom), pokušao je da pobegne iz ustanove za mršavljenje u Permu gde je doveden da bi se "stesao", prenosi Nypost.

Predebeli mačak Mrvica bio je podvrgnut strogom režimu aktivnosti i smanjenim obrocima, što mu se očigledno nije dopalo, a kad mu se sve smučilo, pokušao je da pobegne. Ipak, ono zbog čega je doveden u centar za mršavljenje pokazalo se kao otežavajuća okolnost, jer se, zahvaljujući debljini, zaglavio između šipki police za cipele.

Stručnjakinja za rehabilitaciju životinja Ekaterina Bedakova u postu na Telegramu, objavljenom 11. septembra, napisala je da je Mrvica izazvao veliku gužvu svojim bekstvom i da je bio izuzetno nezadovoljan kada su ga pronašli zgužvanog među papučama, ali se smirio posle obroka.

Iako je ovo bio ozbiljan pokušaj bekstva, Mrvica je već imao jedan incident u podrumu ove bolnice. Osoblje je navodno hranilo krupnog mačka kolačićima i supom zahvaljujući čemu je "nagruvao" skoro 20 kilograma zbog kojih nije mogao da hoda. Radi poređenja, većina kućnih mačaka treba da teži oko 4, 5 kg, kažu veterinarski stručnjaci, iako njihova težina varira u zavisnosti od rase.

 - Mrvičina priča je izuzetno redak slučaj za koji je kriv isključivo vlasnik koji je toliko voleo mačka da ga je hranio do besvesti i doveo do ovakvog stanja - objasnio je portparol azila Matroskin u Premu.

U pokušaju da pomognu Mrvici-Krošiku da smrša, zaposleni u azilu odveli su ga na skidanje kilaže koja je podrazumevala novi režim ishrane i redovne aktivnosti na traci za trčanje.

Na fotografijama iz objave koje možete pogledati OVDE, vidi se kako Mrvica nevoljno vežba u vodi koja smanjuje opterećenje njegovih zglobova. Ljudi su čak obrijali njegov stomak kako bi se lakše sušio posle vežbi u vodenom aerobiku.

Veterinari su optimisti u vezi sa skidanjem kilaže kod Mrvice: u skladu sa novim dijetalno-zdravstvenim režimom predviđaju da će mačak gubiti između 50 i 70 grama nedeljno. Bedakova kaže da je Mrvičin neslavni pokušaj bekstva zapravo dobar znak, jer je mačak pokazao kako može da bude veoma aktivan.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Proka pronalazač

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati