Slobodno vreme

[ Izvor: Mediji ]

12. 09. 2024. 08:20 0

Reč stručnjaka: Ako vas ovo pitaju na razgovoru za posao - LAŽITE

Stručnjakinja za zapošljavanje i karijere Ana Papalia na TikToku je podelila ključni savet o tome šta uvek treba reći kada vam postave specifično pitanje na razgovoru za posao.

Kandidati često budu zbunjeni pitanjem: "Jeste li se prijavili za posao u drugim kompanijama?" Iako bi moglo da deluje ispravno reći da su jedini za koje ste zainteresovani, Papalia savetuje da to ne kažete.

- Kada vas pitaju da li idete na razgovore u druge firme, postoji samo jedan odgovor koji treba da date, čak i ako nije potpuno istinit. Ovo je najvažnija lekcija u intervjuima, pa ako zaboravite sve drugo, zapamtite ovo: što manje pokazujete da vam je stalo, to vas oni više žele - kaže Ana.

- Ako se tokom intervjua ponašate kao da vam očajnički treba posao, to može delovati odbojno. Teško je objasniti, ali tako funkcionišu ljudi. Želimo ono što nam je teško dostižno. Zato, kada vas sledeći put pitaju: "Idete li na druge razgovore?", odgovorite s "da". A ako pitaju gde, recite: "Radije bih to zadržao za sebe" - prenosi Index.hr.

Rasprava u komentarima

Ana je takođe dodala da, ako ste u završnoj fazi dobijanja posla u drugoj firmi, to svakako treba da spomenete tokom intervjua jer to ide u vašu korist. Istakla je da zbog toga možete da pregovarate o boljoj plati.

Međutim, njen savet izazvao je raspravu u komentarima, gde se mnogi nisu složili. Jedan korisnik izneo je svoje mišljenje: "Meni je najdraže reći: "Ne, zadovoljan sam svojom trenutnom pozicijom. Volim svoj posao i tim, ali kada sam video vašu ponudu, osetio sam da moje veštine odgovaraju i da vredi istražiti tu priliku".

Jedan poslodavac takođe je dodao: "Što osoba više pokazuje da želi posao, to joj više pažnje pridajemo ako ima potrebne veštine i pravi stav".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Proka pronalazač

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati