Slobodno vreme

Direktno.rs

30. 08. 2024. 14:00 0

Budite oprezni! Ako vam ovo upadne u kola, može da izazove požar

Jesen uskoro počinje, a lišće koje koje pada na automobil može da napravi ozbiljan problem ako se nađe između poklopca motora i vetrobranskog stakla.

Stručnjak za automobile Grejem Konvej upozorio je vozače da budu svesni opadanja lišća, jer ono može da uzrokuje štetu na automobilu.

Jesen može biti neverovatno lepo doba godine, posebno tokom duge vožnje na selu kada su zlatne i smeđe nijanse lišća upečatljive. Ali treba da budete svesni potencijalne opasnosti ako vam je automobil prekriven lišćem - rekao je on. 

- Lišće može da izazove požar koji bi mogao da uništi vaše vozilo i dovede živote u opasnost - dodao je Konvej.

Osim što često prekriva prozore, lišće koje pada ponekad može da završi u malom razmaku između haube i vetrobranskog stakla.

Ova komponenta, koja se ponekad naziva i plenumna komora, koristi se za brzo ispuštanje vode na bezbedan način, ali voda može lako da teče negde drugde ako je lišće začepi.

Grejem  je preporučio vozačima da paze na mokre tepihe ili miris vlage u automobilu i da preduzmu akciju čim se ovi simptomi pojave.

Postoji i mogućnost da voda uđe u električne komponente i izazove kvar sistema ili požar ispod haube. Savetujem da lišće usisavate najmanje jednom nedeljno kako biste sprečili potencijalno ozbiljan problem - rekao je Konvej, prenosi Express.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Prečica

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati