Slobodno vreme

[ Izvor: Mediji ]

13. 09. 2024. 11:56 0

Rođen je kada je potonuo Titanik! Od kraljice Elizabete je uvek dobijao čestitku - najstariji muškarac na svetu (VIDEO)

Najstariji muškarac na svetu Britanac Džon Tinisvud napunio je u avgustu 112 godina.

Tinisvud, koji je rođen u Liverpulu 26. avgusta 1912. (godina kada je potonuo Titanik), svoju dugovečnost pripisuje "samo sreći", preneo je Skaj njuz.

Čovek koji je još u aprilu postao najstariji muškarac na svetu, danas živi u staračkom domu u Sautportu u Engleskoj, i uživa i titulu najstarijeg živog veterana Drugog svetskog rata na svetu.

Životni vek proveo je radeći u platnom korpusu Kraljevske vojske, nakon čega je bio i računovođa sve do penzije 1972. godine. Suprugu Blodven upoznao je na plesu u Liverpulu i bio je sa njom u braku 44 godine pre nego što je preminula 1986. godine. Sa njom je dobio ćerku Suzan davne 1943. godine, od koje ima četvoro unučadi i troje praunučadi.

Otkako je napunio 100 godina 2012. godine, svake godine dobijao je rođendansku čestitku od pokojne britanske kraljice Elizabete II, što je tradicija koju su sada nastavili kralj Čarls III i kraljica Kamila.

Najstariji muškarac na svetu ikada je Japanac Džiroemon Kimura koji je živeo 116 godina i 54 dana, a preminuo je 2013. godine. Najstarija žena na svetu i najstarija živa osoba je 116-godišnja Japanka Tomiko Itooka.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Frizbi na žaru

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati